Sluchátkový zesilovač po x-té

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Premek_k
Kontaktovat uživatele:

Sluchátkový zesilovač po x-té

#1 Příspěvek od Premek_k »

Ahoj,
potřebuji rychle zbastlit nějaké jednoduché sluchátkové zesilovače jako inear odposlechy pro kluky z kapely (než se našetří na bezdrát). Na netu je toho plno, nicméně jsem nenašel nic, co by mi zcela vyhovovalo.
Jelikož mě tlačí čas, nemám čas nad tím nějak laborovat, proto hledám něco s již navrženou deskou, kterou bych si nechal udělat a jen osadil. Také jsem trochu limitován cenou, potřebuji jich tak 6 kusů (4+2 do zálohy).
Ze všeho, co jsem našel mi nejvíc vyhovuje toto: http://www.pavouk.org/hw/headamp/index.html
Nemám však na to, abych posoudil, zda je toto řešení pro mne vhodné, proto než se pustím do realizace, chtěl bych vás poprosit o váš názor. Případně se nebráním nějakým dalším lepším návrhům s ohledem na popsaný způsob použití, jednoduchost realizace a cenu.
Díky
Peedros

#2 Příspěvek od Peedros »

Co zkusit IO TPA6120? Pošlou Ti ho z TI jako vzorek zdarma. Jinak jsem přímo na to měl bakalářku, v případě zájmu pošlu přes SZ. Použil jsem právě TPA6120 a překvapily mě dobré výsledky.
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Mrkni sem. Všechno připravené, pro sluchátka často ani nemusíš dělat výstupní dělič.
Řekl bych, že pro kapelu není nezbytně nutný speciální sluchátkový zesilovač.
termit256

#4 Příspěvek od termit256 »

Zkus taky proklikat ebay nebo Cinske eshopy, najdes tam primo bezdratove sluchatka, ruzne vysilace/prijimace v cenach pod $10.
Nebude to nejspis zadne hifi, ale pro nejakou studentskou kapelu by to mohlo stacit. Jen je potreba zjistit, jestli jich bude pracovat vic vedle sebe.
BIPOLAR

#5 Příspěvek od BIPOLAR »

Můžeš zkusit tohle a podívej se i na druhou stranu - je tam pl.spoj.Pochopitelně můžeš použít sluchátka.

http://forum.cxem.net/index.php?showtopic=51365
Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
Premek_k
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Premek_k »

Díky všem. Abych pravdu řekl, odpovědi mne trochu zaskočily - čekal jsem odsouzení těchto komerčně nabízených modulů....
No, zkusím jeden na zkoušku pořídit a pokud bude vyhovovat, tak není co řešit.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“