Samsung CW-29Z418P, chassis S63A, vadný zdroj

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Onkyo

Samsung CW-29Z418P, chassis S63A, vadný zdroj

#1 Příspěvek od Onkyo »

Zdravím mám na stole už druhý deň tento TV a neviem si už rady.Odyšiel zdroj IO STRX6570 po výmene za druhý samozrejme som skontroloval všetko kolo diody kondíky v zdroji okolo IO som vymenil diody premeral .Po zapnutí IO odyšiel znova a to som ho zapínal pomali pridávaním napätia cez regulovatelné oddelovacie trafo.Nemal ste náhodou s týmto niekto skúsenosť? :cry: Ešte bol nafuknutý kondík na +140V napájanie RKS.
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

Mozno by pomohlo odpojit sekundarne napatia napajacieho zdroja od ostatnych obvodov, hlavne vetvu napajania RKS, tu zatazit ziarovkou. V podobnom pripade som mal u ineho chassis vadne sietove trafo. Zatial tolko z mojej strany.
mirosne

#3 Příspěvek od mirosne »

No ja by som skontroloval ešte odpory,či sedia hodnoty podľa farebných kódov.
cabernet píše:hlavne vetvu napajania RKS, tu zatazit ziarovkou.

Myslím,aj keby bol skrat na RKS tak nebude nivočiť ten sieťový i.o.
Pozdravujem Vás, Miro.
Killroy
Moderátor

#4 Příspěvek od Killroy »

V S63A je jako zdrojový hybrid použit STRX6750. Začal bych úplně tím základním - zvlněním na C803..

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
mirosne

#5 Příspěvek od mirosne »

Killroy píše:Začal bych úplně tím základním - zvlněním na C803...

No jasne,ale on píše že: "samozrejme som skontroloval všetko kolo diody kondíky v zdroji okolo IO som vymenil"
Tak potom- :nevim:
Pozdravujem Vás, Miro.
Philip_Fry

#6 Příspěvek od Philip_Fry »

Neznám tenhle zdroj, ale už několikrát jsem zažil to, že výkonové prvky na primární straně zařvaly kvůli zkratu na sekundáru, takže bych nezavrhoval ani tuhle možnost. Jinak po opravě je lepší řešení než regulační trafo nahodit ten zdroj přes žárovku a sledovat co se děje...
HiGhLaNdEr
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od HiGhLaNdEr »

vadná nebo gumová dioda na sekundáru projít zpětnou vazbu,. Základem je odpojit to při oživování od zátěže. A hlavně projít zhášení impulzů na trafu zdroje - kond dioda odpor,. někdy kond někonduje a je to hned,..
mirosne

#8 Příspěvek od mirosne »

Philip_Fry píše:Neznám tenhle zdroj, ale už několikrát jsem zažil to, že výkonové prvky na primární straně zařvaly kvůli zkratu na sekundáru

A to naozaj?A čo ochrany?Ja som to ešte nezažil,ale súhlas.(asi som toho ešte málo zažil :oops: )
HiGhLaNdEr píše:gumová dioda

Aká je to dióda?
Pozdravujem Vás, Miro.
Philip_Fry

#9 Příspěvek od Philip_Fry »

mirosne : Naposledy loni v zimě jsem dostal "na součástky" Thomsona s šasi TX807C. Bylo mi líto tu telku likvidovat, opravil jsem zdroj (FET, nějaké věci okolo, pro sichr i kondíky, v podstatě klasika), zkušebně jsem propísknul sekundár, byl tam zkrat na USYS (proražená dioda). Diodu jsem vyměnil, ale "profesionálně" jsem se nepodíval pořádně na parametry a vrazil tam, co mi přišlo pod ruku. Měla malý If a byla docela pomalá > během pěti minut KO a opět i s primárem. Holt jsem blbec, no... Takže opět výměna trandu a nějakého smetí na primáru plus zevrubná kontrola primáru (nic nenalezeno), diodu jsem dal originál a TV od té doby jede denně. Třeba je to náhoda, třeba ne.
Já vím, že je to úplně jiný zdroj a navíc je i dost 🤐, ale jak je vidět, ani na ty ochrany se nedá spolehnout :) Stalo se mi to víckrát, ale tohle si pamatuju, protože to bylo nedávno.

Konec off-topicu.
Onkyo

#10 Příspěvek od Onkyo »

Takže opravené.Bol vadný elyt na sieťovom usmerňovači ten velký ako svet a ja som na neho ani nepomyslel.Dík za nakopnutie Killroy.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“