Jaký chladič?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jave

Jaký chladič?

#1 Příspěvek od jave »

Doporučte prosím chladič na 32 bit Athlona. Originál boxovaný je k ničemu. Hlavně když se topí nebo v létě. Nezáleží na ceně, ale na kvalitě. Díky
Návštěvník

#2 Příspěvek od Návštěvník »

Celkem kvalitní chladiče jsou od Arctic Cooling. Např. www.czechcomputer nabízí pro Socket A od 337-364 Kč.
Sejny

#3 Příspěvek od Sejny »

ano ARtic cooling sou v pohodě, velmi tiché a účinnější než box, doporučuju copper silent lite což je asi nejlepší volba pro socketA v poměru cena:hlučnost:výkon jinak pokud chceš nekompromisní výkon a velice tichý chod tal přejdi na vodní chlazení, vřele doporučuju :) počítač je skoro neslyšný...nejvíce řve disk 8-)
jave

#4 Příspěvek od jave »

A jake vodni chlazeni a za kolik by jsi doporucil?? Díky
Sejny

#5 Příspěvek od Sejny »

radši se vykašli na takové ty sady...vzhledem k ceně toho mocneumí... mrkni se na www.galaxi.cz tam bych koupil bloky na http://www.ertyh2o.net/ pořídíš radiátor a na www.eheim.cz čerpadlo nejpožívanější sou ponorné Compact600 a venkovní 1048 silikonové hadice koupíš na www.gumex.cz ale než se doto pustíš tak si něco přečti...dá se sehnat plno informací.... já osobně mám bloky KPcool http://www.h2o.kvalitne.cz/php/img/gal/012.jpg ale už se nedělají...jinak je to špička a taky byly dost drahé...sada na procesor,čipset a grafiku stála 2500 ale já sehnal jeté za 800
jave

#6 Příspěvek od jave »

Moc děkuji za opravdu skvělou odpověď :D
Nagant

#7 Příspěvek od Nagant »

A šel by uchladit Celeron 900 MHz (Socket 370, 9x100 MHz) pouze dostatečně velkým pasivním chladičem? Má, myslím, 27W.
miroja

#8 Příspěvek od miroja »

Mam v praci Dell, PIII 1,7Mhz a ten nema chladic s namontovanym ventilatorom. Ventilator je namontovany vzadu na bedni a nad procesor vedie "vduchovod". V kazdom pripade je to tichsie, pretoze ventilator je vacsi a preto bezi na nizsich otackach nez ako tie mrnusy na chladicoch. Z principu su Celerony nie take citlive na prehriatie. Z vlastnych skusenosti viem, ze ak sa prehreje Celeron, PC zacne padat,ale nie je to nevratny dej ako u AMD, kde starsie typy (Athlon, Duron) na prehriatie zomierali. Vyskusakj a daj vediet :wink:
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Mourek »

Celerony 400,600, byly běžně s pasivem, takže si myslím kdyby byl poblíž větrák tak klidně
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

No kazdopadne (rovnako ako pri chladeni CPU vodou) sa odporuca fukat ventilatorom aspon na mosfety a elyty okolo CPU lebo inak to dlho nevydrzi.
Nagant

#11 Příspěvek od Nagant »

Asi pro to pořídím nějaký chladič s tichým ventilátorem, případně si ještě pohraju s regulací otáček.
Zkoušel jsem ventilátor na původním chladiči (dodán s procesorem) odpojit a PC trochu zatížit přehráváním filmu, teplota vystoupla přes 60°C. To je už asi dost, teplotu, při které už může dojít k degradaci CPU jsem někde viděl uváděnou 75°C.
S původním ventilátorem na chladiči má CPU tak do 45°C.

Nad procesorem je sice zdroj Fortron s 12 cm ventilátorem, ten ale vzduch od procesoru prakticky neodsává, jen ho tak trochu "čechrá".
StandaT

#12 Příspěvek od StandaT »

To můžeš být v klidu, já mám P4 1,6GHz. V klidu je teplota 50°C a při CPU na 100% se vyšplhá na 65°C a tam se drží :D
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“