Dovření všech oken po zamčení
Moderátor: Moderátoři
Dovření všech oken po zamčení
Je firma Motrodiag která vytvořila soft a přez kabel se to na některých autech dá nastavit ale u mé řídící jednotky tohle nejde.
Tak jsem našel tohle http://aukro.cz/item1386852992_domykani ... rfejs.html a zajímá mě jak je to udělané že bych si to udělal sám.
Podle obrázku a popisu to moc složité nebude.
Napojí se to na kabel co vede k elktrickému zámku řidiče a druhý asi pujde někam na tlačítka zavírání oken.
Fugovat to bude asi tak že když zamknu dveře DO tak do motorku v zámku půjde na chvíli nějaké napětí aby motorek zamknul dveře a na ten kabel se připojí i to udělátko které to napětí pošle i do spínačů pro zavření oken takže tam bude jen nějaké prodloužení toho napětí aby se zavřely okna.
Jak je vidět tak v tom zámku je přímo nějaký spínač který se aktivuje když se klíč v zámku drží na zamčení tak 2s tak se všechny okna sami zavřou takže na to to bude asi nějak napojené.
Nemáte někdo tušení co v tom zařízení je a jek to může být řešeno?
Pokud má někdo zkušenost nebo dokonce plánek jak tohle udělat budu vděčný.
Vyzkoušim držet klíček na zamknutí a jak se pohnou okna klíček uvolním jestli okna pojedou až na dorazy.
Jak jsem tak na to koukal tak v té bužírce je na 100% kondík elektrolit a dál tam asi bude nějaký trazistor a odpor,podle mě to bude pod napětím a přez tranzistor jde napětí na kondenzátor jakmile přijde napětí pro zamknutí tak tranzistor přepne a z kndenzátoru pujde napětí a podle kapacity se bude nějakou dobu vybíjet a to by mělo stačit aby se stihly okna dovřít.
Po instalaci se uz nemusi pro stahovani/vytahovani okna drzet tlacitko, staci jen "tuknout". Ten "tukanec" samozrejme muze dat i central, dalkove ovladani atd.
- Přílohy
-
P1010381.JPG- (151.75 KiB) Staženo 335 x
Jsou tam 4 vodiče 1.stále+ 2.kostra 3.impuls od alarmu 4.ovládací vodiče centrálního zamykání zavírací.
První dva jsem našel ale ty další se mi nepodařilo zapojit správně.Měřil jsem to měřákem a nějaké impulsy tam jdou ale jsou velmi slabé aby to nabylo kondenzátor a seplo relé.Pokud má někdo zkušenost tak budu rádkdyž se někdo podělí.
Inak ja tam vidim kostru modry, cerveny by mal ist cez diodu to je impulz od centralu,hnedy je spolocny pre tlacidla okien a zlty na lp a pp tlacidlo zatvorenia okien
T23/1 a t23/22 su vystupy z riadiacej jednotky centlalu vo vodicovych dverach...ako som pozeral na fotku tak snad ak ten cerveny vodic je oddeleny diodu od zbytku zapojenia bude mozne to pripojit na jeden z tych dvoch pinou (okrem toho ze mozes odpalit jednotku
kontakt relatka pripojis na kontakty tlacidla zatvorenia okien (akurat ze ich potrebujes 4 pre 4 okna alebo to nejako poriesit diodami aby to rozviedlo stavu na vsetky tlacidla ovladania okien....)
Alebo este vyskusat ci ti nepodporuje jednotka stahovanie okian klucom.... tj ak mas otvorene okna a zavries dvere strcis kluc do zamku zamknes auto otocenim kluca a drzis ho v danej polohe malo by zavriet okna...
VSETKO robis na vlastnu zodpovednost 5x meraj a raz skratuj