Dratak píše:Rodinné záběry které jsou úplně nenahraditelné.....
Uff, to teda čumím Ještěže nejsem sentimentální a nemám potřebu zálohovat fotky ani videa, to mám ušetřeno práce.
Jinak já mám zálohu důležitých dat na NASu (tam je RAID1), pak jednou za čas vypálím kopii na DVD-RAM a jednou za čas udělám image disku na externí e-SATA HDD (běžně v brašně pod stolem, připojuje se jen na dobu zálohy).
Nevidím v tom problém, nakonec je to nějakých 15 DVD, víc toho není. Nejhorší bylo skenování fotek, celkem piplačka, ale už to mám za sebou. Co je komplikovaného na tom jednou za pět let přepálit těch celkem 45 DVD? A to že záložní duplikát má být uložen fyzicky jinde to je zásada, takhle se to prostě dělá.
Občas za mnou přijde někdo že má svatbu na VHS či Video 8, oblíbenou kazetu, či třeba pásek s nahrávkou dětského hlasu...... Chtěl by to uvidět, uslyšet, ale nemá to na čem přehrát. Umím přehrát VHS, S-VHS, VHS-C i S-VHS-C (dokonce bez kazetového adaptéru), Video 8, Hi8, Digital 8 i Mini DV. Samozřejmě i audiokazety a pásky nahrané mono, půl- či čtvrtstopě. Neumím U-Matic, Betamax a C1-jednopalec. Ten jsem si dokonce chtěl koupit, ale kam s ním v paneláku?
Dvoupalcovyho studiovyho video Ampexe s pricnym zaznamem nahodou nemas? Znak jsem jednoho byvalyho zamestnance archivu CT, kterej si to dotlacil domu a mel to snad funkcni. Bedna skoro jako dva kancelarsky stoly nad sebou. Hukot pohonnych motoru a vyvev znacny. Jirka
Nepochybuj. Vzpominam, ze nekdy v polovine 90 let jsem nakoupil nekolik desitkovych krabicek 3,5" disket od Polaroidu. 50% z nich bylo necitelnych na stope 0 a nesly ani naformatovat. Tak jsem vzal dva poradny magnety z reproduktoru a nechal jsem je "protyct" skrz disketu. Pak sly vsechny naformatovat a slouzily leta, nektery dodnes.
Jirka
Nojo, blbí "netopýři" takovou hovadinu zblajznou i s navijákem. Stačí, když se do textu nacpe co nejvíc odborných technických termínů a hned to běžej koupit Nejlíp se vydělává na lidské blbosti, to platilo a bude platit vždycky.