Ako na boj s vtactvom
Moderátor: Moderátoři
Ako na boj s vtactvom
U antén typu síto s přídavnými direktory stačilo šikmo natáhnout několik rybářských vlasců (a to i od stožáru na rohy síta), aby se ptáci klouzali. Prostě aby si neměli kam sednout.
Myslím, že rozměry ani tangens delta ani epsilon er použitých materiálů nemají na vlastnosti antén pozorovatelný vliv.
Na druhou stranu - jestli to osrání není jinak na závadu, neřešil bych to. Jinak řečeno - udělal bych to taky.
Je ale otázkou, co je větší zlo: letos zjara jsem kvůli stavebním úpravám shodil vlaštovkám hnízda na balkóně, než se vrátí. Ať je nemusíme shazovat, až budou vyvádět mladé. Dřív nám likvidovaly mouchy a komáry dřív, než se ta havěť dostala do bytu. Letos se dostává a celkem bezpečně...no, doufám, že na jaře se zase uhnízdí. Někdy je lepší s nimi nebojovat, ale využit je!
Ozaj, o takuto kombinaciu mi ide:

Ty vlasce a jedno odpoledne to vyřešily u nás.
Fakt je, že jsem nesledoval, jak se trefují, parabol máme na střeše hromadu, ale zakrytých, jen pro mikrovlnné terestrické datové spoje, takže na tom si neposedí.
Jak se ale umí trefovat, to je skvěle vidět zase dole na autech.
Ještě, že krávy nemají křídla!
silném a 1500mm dlouhém duralovém directoru takové štíhlé FM yaginy 090GBL...no vzal jsem vadné (nehrající) CD disky, přivázal na silon.vlasec a volně zavěsil na nosné ráhno antény. Vítr s nimi houpe, odráží to Slunce a některé druhy ptactva se záblesků bojí. Metoda levná a ekologická. Lepší než vzduchovka, dělbuchy či cvičená kočka. Ochránci přírody pak nemohou nic namítat. A když jo, ať pochytaj všechny opěřence a zavřou do klecí. Na větší plochu, jako je talíř satelitu by též šlo nalepit výstražnou imitaci - siluetu dravce, např. sokola nebo jestřába. Viděl jsem to v Německu na autobusových budkách ze skla. (inspirace pro ženaté bastlíře: vona by stačila i fotka tchýně - spolehlivost pak 99.6%)
- Přílohy
-
thunder.jpg- (6.98 KiB) Staženo 258 x