Marantec dálkové ovládání, odmítá pracovat
Moderátor: Moderátoři
- Philip_Fry
Jodr píše:Zkoušel jsem marně u Microchipů najít obvod z DO, na který mám podezření. Nevíte někdo o co go, případně odkaz na datasheet? Viz foto.
To bude nějaký PIC, když si na těch 5 kulatých plošek v řadě připíchneš programátor, tak by mohlo jít zjistit, který konkrétně to je.
Jestli máš osciloskop, tak se podívej na ten krystal, jak kmitá za tepla a jak za studena.
Neuvěřitelné - náhoda pracuje - soused právě přinesl stejné DO, kterému po pádu na zem upadl krystal - už je opravené a v chladničce. Také si stěžoval, že občas dioda jen problikne a nic, ale do souvislosti s teplotou si to nedal. Dám vědět jak laboratorní pokus dopadl.... A vážení dopadl jak jsem očekával. Po ochlazení na 6st.C ani tohle DO nechodí !!!!!!!!!! Stačí asi 15x zmačknout tlačítko (libovolné), indikace diodou se stále prodlužuje až DO začne fungovat. Tudíž jasná teplotní závislost a podezřelý č.1 je Microchip !!
Zřetelně to není problém jen místně - zdejší.
- Philip_Fry
Jodr píše:Neměl jsem důvod dávat JINÉ spínače... ...jedno tlačítko není možné z venku stisknout a tím je opotřebovat!...
Slyšel jsi někdy o svodu? Tzn. třeba i řádově velkém, ovšem ne "nekonečně" velkém odporu, který může spínač mít ve vypnutém stavu? Takový stav nemá co dělat s mechanickým opotřebením kontaktů. A naopak, kontakty nepoužívaných tlačítek mohou oxidovat a fungovat nespolehlivě. Proto jsem se ptal, jestli jsi ta tlačítka měnil...
Jinak, když už teď víš, že je to "globální" problém, tak proč po vychlazení ovladače v mrazáku nezkusíš cíleně kontaktně ohřát jen ten IO, abys ověřil, jestli je nebo není problém právě v něm? Mně osobně se to pořád nezdá.
- Přílohy
-
Marantec 1.jpg- (271.69 KiB) Staženo 154 x
- frantajetel11
Mám naprosto stejný problém, ovládání problikává. Popravdě vůbec nerozumím eletru a hledám jak nejlevněji pořídit nový levnější ovladač a jak do něj potom dostanu "kod" k vratům na baráku. Jedná se o dvoukanálové DO Marantec Digital 302. Existuje nějaká "neoriginální" varianta DO a možnost tam jen dostaten kod? Popravdě dát 2000Kč za 2 ks DO se mi nechce.
Díky
Ovládání jskem nakonec našel za 7 stovek http://www.vseprovrata.cz/zbozi/3475/Ma ... 68-MHz.htm , tak do toho asi půjdu. Snad to tam nějak dostanu
coltcha píše:Bohužel tohle je společný barák...
Podařilo se ti spárovat? popř. jak?
Odešlo mi dnes ovládání, bylo už staré a mám na chalupě nevyužitý tenhle Marantec 302 a jde mi o to jestli pro něj jet nebo koupit sousedy osvědčený nějaký Tousek...
Díky za jakoukoliv info.
PS: Ten Tousek se sparuje tak, ze na prijimaci se drzi dlouze nejaky memo tlacitko a do toho se zmačkne jedno tlačítko na ovladači a je to hotové. Tady bych předpokládal stejný postup, ale případně mě vyveďte z míry! Díky
V případě, že není žádný starý funkční ovladač, je potřeba se dostat do menu pohonu, tam zvolit funkci nahrávání a nahrát nový ovladač. (postup momentálně neřeknu, pokud nevím typ atd..)
K jakým je to vratům a co je tam za pohon a jak je starý ?
Pozor: Digital 302 existuje ve verzi 868MHz i 433,92MHz