OTF 488, obraz zesvětlí a nebo ztmavne

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kokun

#16 Příspěvek od kokun »

otakarv píše:Já jsem měl podobnou závadu tuším na CTV 462

Pokud se mýlíš, tak jedině snad v tomhle:
CTV xxxx - jsou OVP-éčka,
COLOR 462 (nebo taky C 462) - je OTF-ka :roll:
Tak co jsi to vlastně opravoval? (Tipuju, že OTF-ku) :lol: :roll:
Honza - kokúň

#17 Příspěvek od Mysteri »

Opravoval pôvodnú TESLA-Nižná -, z ktorej sa trhlo pár ,,Sitekovcov", ktorí pod značkou OVP začali vyrábať niečo, čo už bolo vyvinuté a vyrábané potom ako OTF... :lol: A on natrafil na OTF- Z tých značiek TESLA, ORAVA, OVP, už ľudia majú chaos. V súčastnosti si mnohí myslia, že TESLA a ORAVA vyrábajú napr. DVDčka, videá, žehličky, topinkovače, fény, HI-FI veže a kupujú to, aby podporili domáceho výrobcu...... :cry:
Boli by možno schopní uveriť, že aj toto: http://www.teslamotors.com/ je výrobok z územia bývale ČSSR :lol: Lebo: TESLA...
Naposledy upravil(a) Mysteri dne 10 črc 2009, 00:13, celkem upraveno 1 x.
kokun

#18 Příspěvek od kokun »

Na tomto si ti "zlatokopové" založili svoji taktiku - a to pouze okopírovali to co tu už nejednou bylo: třeba taková TESLA (LCE - Le Cygne Electronic). Boha im Máriu ...... :brutalbox:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od otakarv »

Pokud se mýlíš, tak jedině snad v tomhle:
CTV xxxx - jsou OVP-éčka,
COLOR 462 (nebo taky C 462) - je OTF-ka
Tak co jsi to vlastně opravoval? (Tipuju, že OTF-ku)

Máš pravdu Honzo,seknul jsem se.Měl jsem trochu blbý den.

Mysteri:
V súčastnosti si mnohí myslia, že TESLA a ORAVA vyrábajú napr. DVDčka, videá, žehličky, topinkovače, fény, HI-FI veže a kupujú to, aby podporili domáceho výrobcu...... Cry

S tímto se taktéž setkávám.Naposledy jsem byl napojovat satelit,majitel mi sdělil,že vydělal nějaké peníze,tak si koupil LCD-čko.Při otázce na značku,mi bylo zděleno,že on kupuje pouze slovenské výrobky,tedy pouze ORAVU.Marně jsem mu vysvětloval jak to je ve skutečnosti,tak jsem ho nechal v jeho iluzích. :wink:[/quote]
jano2

#20 Příspěvek od jano2 »

Mam problem zo zdrojom u tohto TV,kde najdem schemu?Dakujem za nasmerovanie.
Robosand

#21 Příspěvek od Robosand »

Neviem, či náhodou nie je zhodná s C486-kou...
Přílohy
C469,473,484,486.pdf
(944 KiB) Staženo 176 x
Robo...
jano2

#22 Příspěvek od jano2 »

Dakujem moc krat,ono je to takmer stejne,iba pozicije suč.su ine,no podarilo sa mi s toho vysomarit .Ešte raz ,vdaka!
sambiliong

#23 Příspěvek od sambiliong »

Color 488 je vlastně C472/474 bez PIP. Pozdější verze C471měla taky stejný drůbky.
jogo

#24 Příspěvek od jogo »

Alebo:
- Ug2 nie je na hrane nastavené?
- podobne mi robila v KS RGB červená u 471-tky - čierny trimer!! menil hodnoty.
dajda

#25 Příspěvek od dajda »

Pánové zdravím,tak po cca 2 letech se ještě jednou vracím k tomuto problému: tenkrát jsem neměnil to TEA,závada se už neprojevila a měřením bylo vše O.K..měnil jsem jen pár kondů v okolí VN a trimry na desce RGB.no a Tv šlapala ty 2 roky v pohodě :o a až teď,bez varování ihned po zapnutí TVse objevil tento problém,viz foto.Ještě sem to stačil vyfotit a ta modrá se pak slila do středu obrazovky v nepr.tvarech a pak jen černá obrazovka :? Týden čekala na šroťák,ale nakonec mi jí přišlo líto (r.v.1994 za tenkrát 22.nebo 23.000,-),tak o víkendu chcu na to mrknout.Teď k věci,ať to tady nezasírám :lol: : jak jste mi už tenkrát dobře radili,myslím si ,že hl.příčinou bylo VN a to sebou vzalo i TEA,co dál uvidíme (je to jen můj subj.názor :wink: ),ale otázka zní (jak už to tady někdo zmiňoval),dá se takto podle fota a popisu říct,že obrazovka bude O.K. nebo naopak? Já vím,že to je složité,takto vařit z vody,ale snad díky vašim zkušenostem aspon přidat názor.VN se dá nahradit tuším HR 8002 za cca 600,- a TEA se dá za pajdu splašit + něco kolem zřejmě,tak by se to dalo ještě zainvestovat,pokud ovšem bude obrazovka v pořádku.
Díky za reakce...
Přílohy
otf 488.JPG
(21.85 KiB) Staženo 110 x
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od otakarv »

Tak obrazovkou myslím na 99% to nebude.Podle fotky tam vidím rozpadlou synchronizaci.Jak píšeš,že se modrá "slila" do středu a zbyla černá obrazovka,tak přestal jít ŘKS.Podívej se na plošný spoj zda nejsou studenti okolo VN trafa,změř napájení ŘKS.
jogo

#27 Příspěvek od jogo »

Žeby postupne "padajúce" napätie? a s ním postupné prejavy nesprávnych funkcií jednotlivých, na ňom závislých, obvodov?
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od otakarv »

jogo tys to napsal líp,měl jsem to na mysli.Postupně se mohl tvořit student a nebo přerušovat rezistor.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“