Čerpadlo spínané PIR čidlem

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jirkati

Čerpadlo spínané PIR čidlem

#1 Příspěvek od jirkati »

Když už najdu na netu PIR čidla pro venkovní použití, tak vždy je napsáno použití pro osvětlení. Já ale potřebuji napájet elektromotor na 230 V.
Protože mi při boji se smrdutými kočičinci na zahrádce nepomohl ani plašič s proměnnou frekvencí, chci na ty kočičí bestie nasadit proud vody z rozprašovače napájeného ze sudového čerpadla. To chci spínat PIR čidlem. Má někdo zkušenost nebo radu, zda je tato varianta schůdná, nebo musím použít spínání přes relé?
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od AmarokCZ »

Co jsem zatím viděl, tak ty PIR čidla mají jako spínací prvek relé, takže proč ne ...
dj_rizek

#3 Příspěvek od dj_rizek »

Ja videl i triakovy ale znackovy.
RadekB

#4 Příspěvek od RadekB »

Pouzit rele nebo stykac je problem ?
Artaban001

#5 Příspěvek od Artaban001 »

čerpadlo je blbost. když už, tak bych spínal nějaký ventil a čerpadlo by udržovalo tlak na stálé velikosti - darling.
Kočka by proběhla pod čidlem a ventil by otevřel vodu a kočka by dostala studenou sprchu rychleji. Každý to spínací PIR obsahuje relé, takže můžeš propojit napřímo z ventilem.
jirkati

#6 Příspěvek od jirkati »

Díky, zkusím to sudové čepadlo připojit přímo na PIR, nastavit na 10 sec. a uvidím co to s těmi chlupatými potvorami, resp. s trávníkem, udělá. Určitě dám vědět jak to funguje.
jogo

#7 Příspěvek od jogo »

Len aby sa Ti tam tá kočka práve z toho nenadáleho prúdu vody ako naschvál nepo...la :D
Prepáč :D
jirkati

#8 Příspěvek od jirkati »

Tak trávník jsem do vzdálenosti cca 10 m od PIR čidla proudem vody uhlídal. Ty chlupaté bestie změnily operativně taktiku a začaly chodit do záhonu o tři metry dál. Nechce se mi hlídat celou zahradu 6 kusy PIR čidel a dělat kropítka po celé zahradě. Ač velice nerad, přistupuji ke hrubému násilí. I když podle nového zákoníku nebude zvíře věc ale živý tvor, těžko ho budu volat k zodpovědnosti.
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Pokud nezbývá nic jiného, tak dbej jediné věci - KDE NENÍ ŽALOBCE, NEMŮŽE BÝT ANI SOUDCE. Takže si dej bacha, abys nezanechával stopy. Například rychle (i když brutálně) usmrcený a nenápadně zahrabaný škůdce je menší riziko, než škůdce pouze poraněný, který se ale doškrábe do svého domova a tam ztropí alarm...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“