Identifikácia neznámych dielov TV (LCD Sharp?)

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jogo

Identifikácia neznámych dielov TV (LCD Sharp?)

#1 Příspěvek od jogo »

Zdravím, vedel by mi niekto povedať z akej telky tieto diely pochádzajú?

edit 24.8.2011 - úprava názvu - pravdepodobnosť modelu
Přílohy
chassis _2.jpg
(295.21 KiB) Staženo 155 x
chassis _1.jpg
(297.86 KiB) Staženo 207 x
Naposledy upravil(a) jogo dne 24 srp 2011, 11:48, celkem upraveno 1 x.
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

Ty máš nového koníčka? - dávat nám hádanky :?: :lol:
Honza - kokúň

#3 Příspěvek od jogo »

Nie :) ale dávam si do poriadku veci, ktoré som pred rokom pre nečakané problémy musel náhle pustiť z ruky (OT: ešte mám potom jedno, pre Teba :lol: )

Pozná toto niekto?
Honza_dy

#4 Příspěvek od Honza_dy »

Jsem si téměř jistý, že díly pocházejí z tzv. placky :lol:
Killroy
Moderátor

#5 Příspěvek od Killroy »

Jsem si téměř jistý, že díly pocházejí z tzv. placky :lol:

Ano a vzhledem k tomu, že takových desek existuje xxxx a od různých výrobců, nikdo konkrétně neřekne do kterých TV která z nich pasuje. Podle jejich značení se dá rozhodně zjistit víc, viz ujo Google a trochu snahy..

A jinak mám pocit, že sem uživatel jogo v poslední době dává jen samý takový krávoviny.. :roll: Že bych taky někde něco vyfotil a nechali bychom ho hádat?
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
jogo

#6 Příspěvek od jogo »

Myslím že sa sem dávajú podstatne väčšie krávoviny, takže by to tu iste nejako splynulo....
Možno je to zo známej značky a tí čo sa venujú ich opravám, to na prvý pohľad poznajú..
Tí ktorí to v živote nevideli, alebo nemajú ochotu pomôcť sa samozrejme neozývajú, v opačnom prípade sa následne vlákna plnia ďaľšími krávovinami..
Dosky sú z jednej TV, na nete som už pozeral, tie zelené dosky sú tam uvádzané so "Sharp"..
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Moze byt, ten zdroj ma podozrivo kvalitne elyty (japonske).
Killroy
Moderátor

#8 Příspěvek od Killroy »

jogo píše:Tí ktorí to v živote nevideli, alebo nemajú ochotu pomôcť sa samozrejme neozývajú, v opačnom prípade sa následne vlákna plnia ďaľšími krávovinami..

Pokud toto směřovalo na mě jogo, tak ti děkuji za upřímnost a rozhodně na brzkou oplátku. A jinak zase jeden z dalších důvodů, proč se tady na každého z vysoka vy...t..
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
jogo

#9 Příspěvek od jogo »

Killroy píše:
jogo píše:Tí ktorí to v živote nevideli, alebo nemajú ochotu pomôcť sa samozrejme neozývajú, v opačnom prípade sa následne vlákna plnia ďaľšími krávovinami..

Pokud toto směřovalo na mě jogo, tak ti děkuji za upřímnost a rozhodně na brzkou oplátku. A jinak zase jeden z dalších důvodů, proč se tady na každého z vysoka vy...t..

Všeobecne, stačí čítať. A vôbec sa k tomu netreba hrabať len v koši Bastlírny. Z Tvojho príspevku som využil len slovník - zrejme na mňa zapôsobil silnejšie, než bol cielený.
Nemyslím si, že identifikácia nejakého chassis je hlúposť. Tak ako identifikácia akéhokoľvek iného dielu. Akurát je to téma pre niekoho možno nezaujímavá - stačí preskočiť. Nevhodnými poznámkami sa nielen plní vlákno, ale aj určitým spôsobom "znevažuje", čím ho preskočí aj ten, kto by v opačnom prípade vôľu pomôcť mal.

Killroy, som si aj ja vedomý, že si prínosom pre túto bastlírnu neporovnateľne väčším, než som ja. Preto by som ťa prosil, keby si svoj zámer v žiadnom rozsahu nerealizoval, prinajhoršom ho obmedzil na toho, kto uvedené vyvolal. Ďakujem Ti.
Mysteri

#10 Příspěvek od Mysteri »

Páni, klídek... :wink:
Pre Teba JOGO, iba toľko, keď už ja vyberám chassis z nejakej telky, tak si to naň označím na samolepke, z čoho je. A, z kontajnera nevyberám... :lol:
jogo

#11 Příspěvek od jogo »

Mysteri píše:A, z kontajnera nevyberám... :lol:

Neverím, že keby z kontajnera trčala fajka Vn trafa, že by si nezatiahol :D
Skutočne som mal len pár minút na extrahovania chassis, množstvo mi bolo prednejšie ako hľadať spôsoby značenia - nebolo čím, ešte tak odtrhnutými štítkami, dvierkami, neoznačené som si pamätal..Hm, vtedy.. No a tieto dosky už boli bez skrine, ale keď tam na mňa tak pozerali, no nezober ich..

Elyty zdroja sú Rubicon a Nichicon, doska design in Taiwan, made in China. Kam sa hrabe RVHP.. Spoznať elyty z obrázku, klobúk dole, ja ho mám dosť nečitateľný..
No a vf diel vidno lepšie - Japonec ALPS, made in CZECH..

Dík za všetku pomoc, dosky zatiaľ založím pod pravdepodobnosťou Sharpu, ale ak by ten model niekto predsa len spoznal, uvítam.
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

To typicke "K" navrchu maju len Rubycony (a este na nejakom smejde som to videl, ale ten by som necakal v zdroji).
jogo

#13 Příspěvek od jogo »

Na pár vyhodených som zo zvedavosti pozrel -viem že som také menieval, jj, orig. "K" na Rubycon, podobný na Sanyo a Iskra, u týchto spodná nožička "K"-čka však nevychádzala zo stredu "K" ale zo stredu vrchnej čiarky. Hm, nikdy som tým "znakom" význam neprikladal..
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“