Telefón + prehrávač, alebo všetko v jednom?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Eleman

#31 Příspěvek od Eleman »

To masar: Fixfocus znamená, že objektiv je pevně zaostřen ne určitou vzdálenost (podle světelnosti zpravidla od 1,5m do nekonečna). Toto zaostření není možné měnit. Takže pokud si budeš fotit jízdní řád, nebo ordinační dobu doktora budou snímky rozmazané. Proto se používá autofocus, kdy se ostří automaticky na fotografovaný objekt. S funkcí Makro, potom takový mobil dokáže ostřit už klidně od 10-ti cm.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
masar

#32 Příspěvek od masar »

Ano, vím. Já mám starého SE K510i a hloubka ostrosti sahá obvykle pod 1m. :wink:
Duvsan

#33 Příspěvek od Duvsan »

Tak u SE som skončil u Sony Ericssonu Hazel, SE Yari, Xperiách a možno SE Aino, ak by bol toho hoden. SE Satio je už pridahý.
Takže teraz je na rade HTC.
Duvsan

#34 Příspěvek od Duvsan »

Podľa testov na stránkach Mobilmanie.cz som sa dobral k nasl. zbierke:
Samsung Ultra Touch,
Sony Ericsson Hazel,
Sony Ericsson Yari,
LG Optimus Chic,
Sony Ericsson Aino
a možno Xpéria.
Privítal by som osobné skúsenosti s týmito prístrojmi. Dík
Máte tipy, kde ešte hľadať?
Duvsan

#35 Příspěvek od Duvsan »

Pozrel som ešte raz XPérie, ale jediná presvedčivá mi pripadala 10-ková a tá je dosť veľká i drahá. Naviac nemá HW tlačítka na nastavenie hlasitosti. Takže túto radu môžeme vylúčiť. Ešte som vylúčil zástupcu firmy LG.
Naopak, pribudol ďalší kandidát a to Samsung i8510 Innov8.
Už sa mi to motá a prelína. Ak majú všetky uvedené kúsky uživateľom nastaviteľný, najlepšie niekoľkopásmový grafický ekvalizér, tak asi pôjdem po čitateľnosti displeja na slnku a samozrejme kvalite audio výstupu. Ešte v kľude popozerám viaceré referencie...
Artaban001

#36 Příspěvek od Artaban001 »

Ohledně foťáku v mobilu - Myslím si, že fix-fokus bohatě stačí, pokud nehodláš fotit makro. Když jsem měl SE C510, měl jsem pocit, že autofokus fungoval jen do metru a pak to bylo nad fyzikální rámec optiky o velikosti pár mm. I já s tím fix-fokusem vyfotím text na A4, že je čitelný, ale musím z větší dálky a pak výslednou fotku zvětšit zoomovacím tlačítkem. Snad si nemyslíte, že ty pidifoťáčky budou někdy konkurovat klasickýmu digitálnímu kompaktu. Taková Nokia 6303 má mizerný fotky i z autofokusem - měla jakoby duhu kolem přechodu světlý, černý..
Duvsan

#37 Příspěvek od Duvsan »

Prečo sa toľko serkám s vyberaním? Čo je fakt dobré a verím tomu, že sú fotomobily, pri ktorých kompakt môže zostať doma (pre domáce použitie, nie pre profi), tak tie sú príliš drahé. Moju C702-ku dávam do pozornosti práve preto, že v tomto smere v tých časoch patrila medzi top (aspoň vo svojej triede) a mne tie fotky fakt stačia. Ďaleko zaostáva video. Keby točila vo VGA a netrhala pohyby a nemozaikovala, tak do nej pustím ešte cca 60€ za nový deklík a používal by som ho ešte roky. A ten focus fakt požadujem. No a keď už vyberám, tiež by šikol nejaký ten antireflexný či polarizačný či aký filter, čo by zlepšil čitateľnosť pod slnkom. A ak bude kvalitne hrať, nebudem musieť doplniť extra prehrávač.
Prosím nejaké, najlepšie osobné, skúsenosti s uvedenými modelmi, pr. tip, čo ešte pozrieť. Ď
Eleman

#38 Příspěvek od Eleman »

Pokud chceš "kvalitní" foťák v mobilu tak se soustřeď na Sony-Ericsson. V klasickém provedení lze doporučit SONY ERICSSON ELM J10i. Podívej se na receze. Navíc za ty peníze lépe vybavený mobil těžko seženeš.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
ok1hga

#39 Příspěvek od ok1hga »

pokud někdo bude chtít super přístroj, tak je tady

. . . telefon, foťák, rádio, přehrávač mp3 a dual band vysílačka !!!
a to všechno za pár korun . . . cca 3600,-Kč ($ 208)
Duvsan

#40 Příspěvek od Duvsan »

Pozerám, zvláštny je akurát funkciou push to talk a možnosťou dual slim cards. Ešte má čítačku kódov, či čo, a to mi je na nič.
Inak, pozeral som posledné fotky v počítači a konštatujem, že 3MP je málo.
Eleman, konečnú istí SE Hazel. Je to vysúvák a má lepší displej. Posledná možnosť. Ale ďakujem za tip.
Duvsan

#41 Příspěvek od Duvsan »

Dá sa do Xperie mini doplniť aplikácia. ktorá by umožnila nastavenie pri fotení? Aspoň nech to má vyváženie bielej a potešilo by i ISO.
Keď chcem displej čitateľný na slnku, platí pravidlo, že vyhráva OLED, alebo majú šancu i TFT?
Ďakujem
Duvsan

#42 Příspěvek od Duvsan »

Predpokladajme, že som sa rozhodol pre ten Samsung. Jediná šanca, ako ho získať, je bazár alebo inzerát. Samozrejme, telefón je poznačený používaním a ja sa rozhodnem ho prezliecť. Ako to je u dotykových displejoch? Mení sa celý displej? Ď
Duvsan

#43 Příspěvek od Duvsan »

Snáď je jasné, čo som myslel pod pojmom "prezliecť".
Duvsan

#44 Příspěvek od Duvsan »

Nie je tu nikto, čo robí s mobilmi? Dajú sa meniť kryty i na dotykáčoch, alebo to bolo len pre tlačítkovú klasiku? Ď
Duvsan

#45 Příspěvek od Duvsan »

Je možné do SE Xperia mini alebo mini pro doinštalovať aplikáciu, ktorá by ho naučila aspoň základné nastavenia fotoaparátu, ako je vyváženie bielej, pr. ISO? Ď
Odpovědět

Zpět na „Poradna“