Potenciometer na pasivny IN EAR MONITORING

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
krovak88

Potenciometer na pasivny IN EAR MONITORING

#1 Příspěvek od krovak88 »

Zdravim, chcem robit sluchatkovy in ear monitoring pre rockovu kapelu. Poradte mi prosim, aky sluchatkovy zosiknovac bude stacit, chcem spravit HPA s NE5532 + BD139 a 140.
Gitaristovi pak na opasok krabicku s pasivnou regulaciou hlasitosti - teda len potenciometer. Co som pozistoval, mohol by tam ist 1K 1W dual. Len neviem nikde zohnat stereo na taky vykon logaritmicky... Moze byt aj linearny? bude stacit 1W?
Dajte mi prosim typy na take potiky....
Diky Marek
Eleman

#2 Příspěvek od Eleman »

Myslím, že je tady o této problematice poměrně dlouhé vlákno. Hledej.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od AmarokCZ »

Potenciometr bohatě stačí obyčejný (cca 100mW).
Pro IEM na tyto účely by podle mě naprosto stačil OZ v neinvertujícím zapojení.
krovak88

#4 Příspěvek od krovak88 »

No najskor som pozeral po zosikoch s OZ + BC337, ale v diskusii tam frflali na kvalitu, sum.... potrebujem taku strednu kvalitu, ziadnu hifi, a pasivny potik. Tak bude stacit obyc stereo log 1K potik? Som myslel, ze musi byt vykoovy, min 1-2W. Spravim najskor gitaristovi, ak sa to osvedci, tak to budu chciet i ostatni. Diky moc :)
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od AmarokCZ »

Pokud budou sluchátka 16ohm a na výstupu zesíku bude maximálně ohlušujících 2Vrms, tak 100mW bude stačit.
Jako střední kvalita je podle mě něco takového - dělal jsem to k NTB k velkým studiovkám (K270S) a kvalitativně je to dostačující - tzn. nešumí to (kromě toho, co tam přijde po vstupu) a zkreslení je v rozumné míře.
krovak88

#6 Příspěvek od krovak88 »

No to vyzera super, dost jednoduche, ak by som potrebboval spravit 6ks zosilnovacov, tak napajanie by bolo prudovo nenarocne... Vsetky suciastky su navrhnute na 5V, vsak, keby chcem vacsie, musel by som cosi pomenit? Sak dam stabilizator 5V. Zosik by nepotreboval ani potik, potik bude len ten na vystupe. Abo radsej dat aj na vstup,vsak?
Diky za vas cas hosi ;)
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od AmarokCZ »

Do 12V to zapojení funguje bez problémů. Nečekej od něj ale žádné zázraky :wink:
krovak88

#8 Příspěvek od krovak88 »

Uvidime, ci bude kamos spokojny, ale urcite. Nechce nic komercne, je toho nazoru, ze to sa musi dat aj doma spravit :) diky moc este raz :)
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“