Súkromná zbierka TESLA, webstránka užívateľa vintagehifi
Moderátor: Moderátoři
- vintagehifi
- Kontaktovat uživatele:
koncom augusta pribudne fungl nova music 130.
este zhanam music 70 a AZK 401.
Prednedavnom som zohnal funglovku mono 50:
http://www.tesla.estranky.sk/fotoalbum/ ... MONO502KUS
Vecna slava lampacom TESLA
vintagehifi
- Přílohy
-
1.JPG- (60.67 KiB) Staženo 135 x
Momentálně jedu na HOMEMADE s 2x TDA2050, ten pošlu dál do rodiny, až si to vymyslím lépe a už z lampama, a výkonem tak okolo 30W... Stejně mi vyšel ten homemade na pár stovek, a nejedu na něj moc dlouho...
Čekal jsem lepší zvuk. A nevím, zda ten reprák zhořel mou zásluhou nebo chybou
- vintagehifi
- Kontaktovat uživatele:
CZJKP1 píše:Ufff to závidím.... Sháním pořádný zes k PC... Tak mi napadl modul AUJ620 + přebastlit trafa, anebo takovýto zesík...
Zdravim,
no ta mono 50 je v stave ako z pasu vo fabrike TESLA... mal som stastie clovek co ju mal sa o to staral... vo vnutri bez prachu , korozie ako novy kus...co sa casto nevidi...
hraje krasne cisto ziaden sum ,brum, a ma aj vykon... koli nemu som kupil nove prevodove trafo...HIFI
kazdopadne stary LED ZEPPELIN, al. Slovensky BIGBEAT
to je ta prava music pre tohoto veterana...
ale ziadne mp3, len CD spravene z FLAC, alebo ORIGO CD...
vcera isiel tento krasavec bezmala 4 hod v kuse bez najmensich problemov...paradny zosik...
Dnes idem repasovat mono 50ku moj stary kus:
http://www.tesla.estranky.sk/fotoalbum/ ... ESLAMONO50
dufam ze ma nezabije...hehe. momentalne sa uz tesim na music 130ku , takisto funglovka, no potom poreferujem...
vintagehifi
- Přílohy
-
Untitled.jpg- (7.93 KiB) Staženo 132 x
- vintagehifi
- Kontaktovat uživatele:
K mono 50 2 kus som dnes vyrobil reprobednu. Obsahuje reprak TESLA ARM 9408, 8 ohm , 150W... este to treba utlmit, mozno bude treba robit aj basreflexovy otvor... Kazdopadne zajtra si zahra bigbit hehe...
zatial si music 50 2 kus hraje zo stlpom s repro tesla...tiez bastel...
Zdroj signaliu cd player TECHNICS zajtra skusame big boxxx ...
vintagehifi
Dobrá začínam stavět zesík, s EL34, aby měl alespoň 30W hudební výkon.. Jak sis již mohl všimnout, již se shání trafa
Zbytečná citace celého předchozího příspěvku, vymazáno. Používej tlačítko "zaslat odpověď". Děkuji, Killroy
- vintagehifi
- Kontaktovat uživatele:
ale odporucam ti zohnat si a hoc zrepasovat mono 50, alebo music 70,
alebo music 130...lampace su paradna vec...ten zvuk...skoda opisovat to
sa musi pocut...
Ak mas ale potrebne KNOW HOW tak sa necham prekvapit co vyrobis...
drzim ti palce.
Ja by som si rad postavil nejaky zosik, zial vedomosti na to nemam, ale ja by som staval aspon 100w, s nizkym odstupom sumu...ak by som vedel...skoda mam ine skoly...niekedy ma to serie ked vidim co si ostatny stavaju lebo som zrucny no elektrotechnicke vedomosti v oblasti konstrukcie su slabsie...
Mimoto bol som velmi prekvapeny aky zvuk ma v podstate funglovka mono 50 2 kus, neskutocne pekny zvuk pre moje usi...mam este 1 mono 50, no ten potrebuje repas kondenzatory...hovnaky...nedokoncil som...
mimoto dnes idem dokoncovat reprobednu BIG BOXXX pre
mojho lampoveho krasavca, po vcerajsku mam pekne mozole po
rezani a montovani, ale je to fajn pocit ze clovek si vie aspon nieco sam
vyrobit...
ELEKTRONKOVYM ZOSILOVACOM ZDAR
S pozdravom vintagehifi
Zbytečná citace celého předchozího příspěvku, vymazáno. Používej tlačítko "zaslat odpověď". Děkuji, Killroy
Mít Mono 50, nebo Music 70 či Music 130 anebo Mono 150, AZS021/AZS022 je moje přání, ale jsou to vesměs drahé přístroje, které si nemohu dovolit pořídit...
Co se týče stavby mého zesíku, je to právě z onoho důvodů vysokých cen. A to i přesto, že bych uvítal radši tovární výrobek fy. Tesla.
Mimo jiné, taky nemam vědomosti na stavbu, spoléhám jen na to, že si stáhnu nějáké schéma z NETu, či AR, PE atd.., a přesně doslova to dle něj postavím a bude to fungovat, a pokud to fungovat nebude, tak to bude dělat pravděpodobně dekoraci na sříňi v garáži, kde již pár věcí zkončilo, se slovy ,,časem to snad doladím"
I když většina lidí tvrdí stejně to, že když budu stavět lampový zesilovač, že to výjde téměř na stejno, jako když koupím někde přes bazar/inzerci elektronkový tovární výrobek.. Za předpokladu, že budu používat součástky - co dílna dá, jsem však zjistil že to o pár stovek výjde levněji.. Největší darda jsou většinou ty trafáky......
Momentálně používám ,,homemade" z TDA2050, no zvuk nic moc, ale lepší než původní tzv.. ,,plastové chrchláky,,. S výkonem cca 30W, avšak pochybuju, že to dává výkon 20W, už jen pro to, že mezní hodnoty tranzistoru jsou CCA 47V a já tam pouštím pouze okolo 40V.... A mam tam normální trafo, s železem okol.... Původně jsem chtěl použít toroid.. Ale jaksi jsem to přehnal, kupoval jsem ho s tím, že dává 32,5V, a on dává 40V naprázdno.... Což po usměrnění dává přes 50V, a to by mě asi shořely TDA2050tky... Protože předpokládám, že po zatížení nebude úbytek natolik velký, abych se zbavil přes 6Voltů...
Jinak to mam zabudovaný do ,,dřevěné skříńky od čaje" jak byly takové ty výběrové, v těch dřevěných kazetách......
pak tam mam ještě trafíčko malé, kterým napájím ledku, a ventilátor 12V, kterým chladím CPU typu TDA2050
Jirka
J
- vintagehifi
- Kontaktovat uživatele:
Do svojej zbierky TESLAMUZEUM :
http://www.tesla.estranky.sk/clanky/o-stranke
som uz vlozil nemale prostriedky, ale v podstate uz mam vsetko co som chcel, dokompletujem si este lampove a aj nejaky integrac...
a potom uz budem spokojny...vsetko od Tesly nezbieram...
Pave dnes som dokoncil reprobednu BIG BOXXX pre moju MONO 50, 2 kus.
vid foto. Je to v podstate hotove este zatmelit, nafarbit, to este spekulujem aku farbu,zatlmene je to velmi dobre tzv vatelinom. Hore nad reprakom si mozno vsimnut logo tesla...na zadnu stenu som dal este 2 cm dosku lebo tam bola len tenka preglejka, takze vystuzene to je fest...hehe made in vintagehifi.
mozno bude treba este bassreflex otvor to este uvidim...
jediny problem je ze to vazi asi tonu...bude treba asi kolieska...
- vintagehifi
- Kontaktovat uživatele:
- vintagehifi
- Kontaktovat uživatele:
dostat k dokonceniu home made bedne tesla BIG BOXXX
ktoru uz mam vytlmenu vatelinom, vytesnenu , vystuzenu,
a konecne aj natretu farbou, namontovane 4 kolieska , este sa bude doladovat potreba vyvrtania bassreflexovych otvorov a instalacie bassreflexovych natrubkov, a to podla subjektivnych posluchovych testov...ozvucnica spolu s repro je poriadne tazka.
podotykam ze ide o moju amatersku konstrukciu, rad si obcas
nieco vyrobim aj sam...
Snazil som sa o max vintage oldstyle vzhlad. vysledok posudte sami.
S pozdravom vintagehifi.
PS: V galerii na mojich www je novy dlho vytuzeny prirastok
TESLA MUSIC 130, v perfektnom stave so vzacnymi
nehranimi original TESLA elektronkami viac vid:
http://www.tesla.estranky.sk/fotoalbum/ ... C130AZK360
- vintagehifi
- Kontaktovat uživatele: