COLOR 445 modra vyjasena obrazovka
Moderátor: Moderátoři
COLOR 445 modra vyjasena obrazovka
Podla mna je potrebne vymenit TDA 4580, avsak chem poprosit o radu skusenejsich, co by pripadne este mohlo sposobit dany problem ? Dakujem.
Pokial si ale spominam podla diskusii tu na fore, ak menim jas a kontrast na vstupe TDA4580, malo by sa to prejavit na urovni vystupov RGB. Bohuzial, ako som spominal toto sa nedeje. Mam pocit ze chyba na TEA5101 odpalila vystupy pre TDA4580.
Ako by sa dal TDA4580 "odmerat', ze ma v poriadku vystupy ?
Dik.
Potvrdzuje sa teda, ze vadny TEA5101 vie silne ovplyvnit aj spravanie sa TDA4580. Ked teraz sledujem vystup TDA4580 (RGB) a menim jas (J) alebo kontrast (K), napatie vystupov sa meni. To znamena ze bud su vystupy chranene prudovo a vypnu sa pokial aspom na jednom vystupe nie je nieco v poriadku, alebo (ked bol odpojeny konektor pre RGB) nefungoval RZB signal (CUT-OFF) a vystup bol taktiez blokovany. Pravdepodobne nejakou kombinaciou tychto moznosti TDA4580 vystupy vypol a mohol sa menit J a K, nemalo to vplyv. Podotykam ze som to skusal aj pri vypojenej modrej a zelenej na konektore k obrazovke, ktore tym padom neboli ovplyvnovane TEA5101. Ani jedna farba nereagovala na zmeny J a K.
Takze idem vymenit TEA5101 a vyskusam znovu povodnu dosku. Samozrejme budem informovat o vysledku. Chcem vsetkym zucastnenym velmi pekne podakovat. Velmi ste mi pomohli. Dakujem !