Jaký multimetr?
Moderátor: Moderátoři
Jaký multimetr?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Kup si pro začátek nějakej na zničení, určitě tady něco bude : http://elektro.aukro.cz/listing.php/sho ... 101202&p=1
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Vojta7 píše:Na zničení už mám jeden DT9205A a dva RE830B, bohužel při pokusu o měření proudu do LED na rozsahu 200 mA mi všechny spálily pojistky. Pak jsem zkusil ještě dva další, ale se stejným výsledkem, až mi došly pojistky...
si děláš srandu, nebo to myslíš vážně . . . ?
já používám na základní měření tenhle a taky tento a jsem spokojen.
. . . jen je potřeba vědět jak se co měří a co se může stát, když uděláš něco špatně . . . radši si dvakrát rozmyslet, než někam strčíš měřící fousy . . .
K tomu měření: Z nějakého důvodu jeden ukazuje 65 mA i když není zapojený a ostatní jsou z počátku "zablokované" a nevedou, takže LED odpojím, dráty zkratuji a omezovač proudu zdroje postupně nastavuji na víc, dokud se "nechytne" - jenže na displeji zdroje se nic neukazuje (ani nemá co) a většinou se "chytne" až když je proud moc vysoký a pojistka se spálí - navíc v těch DT830B (omlouvám se za chybu v mém předchozím příspěvku) jsou pojistky připájené...
Jirka
Vojta7 píše: ... který jsem prohrál o 5,- KčPoradí někdo? ...
Jo, poradím, příšte si dejte pořádné maximum abyste to vyhrál nebo si řekl, to už je na mě moc a nemrzí mě to. A neprohrál jste to o 5 Kč, to je jen minimální přehoz daný systémem. Třeba výherce nastavil své maximum o 1000 Kč, 2000Kč víc než vy, to nemůžete vědět.
Vojta7 píše:Na zničení už mám ...., .. při pokusu o měření proudu ..na rozsahu 200 mA mi všechny spálily pojistky. Pak jsem zkusil ještě dva další, ale se stejným výsledkem, až mi došly pojistky........
Hlavne ak ani nevieš, ako sa s ním meria.....