Koupě měniče 12V/230V
Moderátor: Moderátoři
BOBOBO píše:Nejsi v tom denisi sám . Čeká mne to na zimu vyřešit - tedy "jen" zálohu pro kotel . Právě při četbě z hledat UPS se mi nezdá pořizování UPS dobré , když si ji nejspíš nebudu schopný znovuzprovoznit . Ale již jsem si vytiskl plán na měnič z AR . Jednu UPSku jsem přinesl minulý týden ze šrotu . Je tam pěkné trafo , tak "jen" tu desku z AR . Sám bych (určitě i jiní) celkový popis jedné určité UPS zprovozněné s výměnou aku za autový . Napsat FW si stáhneš z netu a přehraješ je , si myslím , pro vysoké procento i zde se vyskytujících problémem provést .
SmartUPS od APC takhle upravit jdou, několik už jsem jich na stole měl - právě jako budoucí zdroje pro zálohy plynových kotlů. Nejjednodušší úpravy se týkají typů 420 až 650, které jsou jen na 1 kus 12V baterie - tam stačí preventivně poměnit elyty na desce, doplnit větráček a udělat delší kabely pro připojení autobaterie - na 44Ah autobaterku, která už nenatočila Favorita, to v pohodě běhá půl dne - čerpadlo Grundfos, odběr cca 80VA, dobastlené jako nucený oběh ke krbovým kamnům s výměníkem. UPSka je APC Smart420.
Hlavním požadavkem ta použitou UPSku je, aby měla True sinus a ne modified sinus - což APC splňují. S jinými UPS právě s obdélníkovým výstupním průběhem se nám povedlo udržet čerpadlo v chodu, pokud už běželo a došlo k výpadku - UPS se přepnula a na výstup místo síťového sinusu šel obdélník - to čerpadlo ještě skouslo. Ale protože čerpadlo je spínané ještě termostatem (neběží trvale), nastal problém v momentě, kdy nejdřív nastal výpadek = přepnutí ze sinu na obdélník a pak k sepnutí čerpadla. Obdélníkový výstupní průběh čerpadlu nešmakoval a odmítlo se roztočit - vyzkoušeno na několika různých kusech vícekrát po sobě, potvrzeno ve všech případech. Oběhové čerpadlo se obdélníkovým průběhem dá udržet v chodu, pokud už před výpadkem sítě běželo - ale samo se na obdélník nerozběhne.
A kutilmile - nelituju tě
denis15 píše:Ruku na srdce-dovolila by ti toto dát manželka do obýváku??
Ale na přenášení jako příruční svítidlo je to super, nebo někde na chodbu či do sklepa-paráda.
Budeš sa čudovať, ale po zakúpení prvého sama chcela, aby som prikúpil ešte dve. A v obývačke nad dverami mám jeden neprenosný núdzák namontovaný napevno. Imidž je nanič keď je všade tma jak v p*deli...
- Přílohy
-
ML 350-1000 VA (050531).pdf- (197.66 KiB) Staženo 201 x
helios píše:môžeš si zvoliť, či pri výpadku bude svietiť jedna trubka 8W 5h alebo dve 16W 2,5h.
lepší by byla logika ihned po výpadku 10 minut svítit a pak vypnout a čekat na ruční zapnutí. Když je v 01:30 výpadek do rána, abys nevstával do tmy, ale aby to posvítilo, když zrovna neseš lahev s peroxidem a vypnou.
- czatlantis
SmartUPS od APC takhle upravit jdou, několik už jsem jich na stole měl - právě jako budoucí zdroje pro zálohy plynových kotlů. Nejjednodušší úpravy se týkají typů 420 až 650, které jsou jen na 1 kus 12V baterie - tam stačí preventivně poměnit elyty na desce, doplnit větráček a udělat delší kabely pro připojení autobaterie - na 44Ah autobaterku, která už nenatočila Favorita, to v pohodě běhá půl dne - čerpadlo Grundfos, odběr cca 80VA, dobastlené jako nucený oběh ke krbovým kamnům s výměníkem. UPSka je APC Smart420.
Hlavním požadavkem ta použitou UPSku je, aby měla True sinus a ne modified sinus - což APC splňují. S jinými UPS právě s obdélníkovým výstupním průběhem se nám povedlo udržet čerpadlo v chodu, pokud už běželo a došlo k výpadku - UPS se přepnula a na výstup místo síťového sinusu šel obdélník - to čerpadlo ještě skouslo. Ale protože čerpadlo je spínané ještě termostatem (neběží trvale), nastal problém v momentě, kdy nejdřív nastal výpadek = přepnutí ze sinu na obdélník a pak k sepnutí čerpadla. Obdélníkový výstupní průběh čerpadlu nešmakoval a odmítlo se roztočit - vyzkoušeno na několika různých kusech vícekrát po sobě, potvrzeno ve všech případech. Oběhové čerpadlo se obdélníkovým průběhem dá udržet v chodu, pokud už před výpadkem sítě běželo - ale samo se na obdélník nerozběhne.
Ahoj,
Máte někdo zkušenost s předělání http://www.apc.com/products/resource/in ... l_watts=50
na 2 olověné autobaterky? Jde upravit kapacita ve firmwaru UPS?
A kutilmile - nelituju tě
Prosím Tě, co se stane, když k UPS smart 750 připojím ty 2 autobaterie a nezmění nic v oněch registrech?
Lehce jsem prolítnul návod k APCUPSD, nejsem z toho moc chytrý a nechtěl bych něco podělat.
UPS potřebuju k záloze kotle, takže řízení PC z UPS nepotřebuju. Jinak Powerchute mám připojený přes USB, APCUPSD jsem raději ani nezkoušel.
Pokud i pro moji potřebu musím nastavit registry, můžeš krok po kroku napsat co mám udělat?
Dík.