PC se nevypina

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

PC se nevypina

#1 Příspěvek od Celeron »

Menil jsem v P4 zalohovou baterku. Ta puvodni asi po 4 letech nedrzela napeti. S novou je problem, kdyz dam "Vypnout pocitac" tak cela sekvence vypnuti probehne normalne jako driv ale na konci vyskoci hlaska "Nyni muzete pocitac vypnout" ale PC stale bezi. Aby se opravdu dalo vypnout, musi se podrzet vypinaci tlacitko minimalne 6 sekund. Driv to nedelalo, PC se vypnul sam. Zkousel jsem ruzny moznosti nastaveni v Biosu v sekci Power, default nastaveni Bios, dale v Moznostech napajeni a nic nepomaha. Na desce jsem s zadnym jumperem nehybal. Je to zavada, vlastnost a nebo jen blby nastaveni ? Ale ceho? :cry:
Diky
Jirka
Jancis1

#2 Příspěvek od Jancis1 »

Mne tento problém presne robili pamäte. Mal som dve rovnaké pamäte 2*0,5GB od toho istého výrobcu, ale neboli robené pre dual channel a ja som to mal tak nastavené. PC bežalo úplne bez problémov, akurát sa nevyplo tak ako tebe. Po prestavení v Biose to bolo OK.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Mourek »

Pokud se pamatuju dalo se na stránkách MS najít řešení.Myslím že jsem do hledání zadal tuto hlášku.šlo o WinXP.Odstranilo se to zásahem do registru.
Gringo_Joe

#4 Příspěvek od Gringo_Joe »

prjde na to, co mas za Windows.. Ale pokud XP, tak v ovladacich panelech je ikona Moznosti napajeni.. Pak na karte vylepsene rizeni spotreby jen zapnout podporu..
michal12

#5 Příspěvek od michal12 »

Řekl bych, že je to chyba v nastavení setupu. Pravděpodobně se ti při výměně baterie vyplo ACPI. Co je to za desku?
PotPalo

#6 Příspěvek od PotPalo »

Skús v BIOSe PC prehodiť možnosť APM (adwanced power management), z Disabled na Enabled, alebo naopak.
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Je to Intel Core2 CPU6400 2,13GHz. XP Profi, APM je jen v dotazu "PM Control by APM: Yes/No. Zapout Vylepsene rizeni nejde, ani ho to v Moznostech napajeni nenabizi. Jedinny efekt myho zkoumani je, ze na konci vypnuti se Pc samo od sebe restartuje. Po jaky zmene nasaveni to zacalo, nevim. Znovu jsem zkusil defaul biosu a nasledne zmenit spoustu kombinaci nastaveni v Power sekci Biosu a nic nema vliv. Pritom to musi byt nejakym nastavenim, pred vymenou baterky bylo vse ok, jen se rozhazel kalendar a cas pokud vylo PC vypnyty dyl naz 2-3 dny. Ze by pri vymene neco odeslo statikou ci je problem treba s nakym kontrolnim souctem pameti, netusim.
Je to protivny ale delat se na tom da...
Jirka
Andrea

#8 Příspěvek od Andrea »

Tak APM v Setupu zapni a pak dej ve Win vyhledat nový HW, jestli to ten APM najde.

Edit: I když taková nová deska bude používat spíš ACPI než APM.
hafca

#9 Příspěvek od hafca »

Dej sem přímo typ desky, líp se bude přemýšlet co je kde špatně. Pro začátek i přes to, že výměna baterky je vlastně reset BIOSu bych ten reset pro jistotu udělal klasicky jumperem. Pak default nastavení a zkusit.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
keemo

#10 Příspěvek od keemo »

Myslim ze preinstalacii sa nevyhnes.
hafca

#11 Příspěvek od hafca »

To přece nemá s instalací win nic společného. Jestli to fungovalo před výměnou baterky, tak nová baterka na základní desce bude mít těžko nějaký vliv na instalaci win.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Nagant

#12 Příspěvek od Nagant »

Tak, jak to píšeš, mi to připadne, jako když je to v nějakém "server mode". Že se to shodí, ale nevypne, následně by to vypla UPS (odsekla od napájení) a po obnovení dodávky proudu by to hned najíždělo.

Zkus ještě víc prohlídnout ten Setup základní desky, zda tam fakt není nějaká "zašitá" volba.
Mohlo by to být někde kolem toho, jaké chování to má mít na power button apod.
robo

#13 Příspěvek od robo »

Pokud opravdu pred vymenou baterky pc fungoval a po vymene prvni vypnuti dela hovadiny tak bych zkusil tu baterku znova vytahnout a nechat ji venku tak treba pul hodky hodku. Kdyz tpo bude dele nebude to na skodu. A dulezita vec. Nezapomenout pre touto peraci vytahnout sit. snuru se zdroje pc.
Celeron

#14 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem rano zapnul dotycny PC a pred obedem vypnul a ejhle, restart nenastal, jen to spadlo do vypisu "Nyni muzete pocitac vypnout" a po 6 sekundovym stisku tlacitka se vypnul. Pritom mezi vcerejsim restartovanim po vypnuti a dneskem jsem zadny nastaveni nemenil, jen ta masina byla "pro sichr" pres noc zcela odpojena od 230V. Zacinam mit podezreni, ze to primarne nebyla jen baterka, ale neco odchazi v tom, co tahle baterka napaji. Neco v okoli realnyho casu ci nejaky pameti pro hodnoty z biosu a ze to treba zpusobilo jeji nadmerny vybijeni. Skoda ze jsem ji nezmeril. Proto se samovolne menil cas a mozna ze se i meni nastaveni biosu. Kolik by melo z ty baterky tyct uA? Do 1uA?
Ted odpoledne zase jiny stav. Stale konci "Nyni muzete...." ale po stisku vypinaciho tlacitka se ihned vypne, uz se nemusi 6 sekund drzet. Zadny nastaveni biosu ani v nastaveni XP jsem nemenil!!!
to Andrea: zkusil jsem PM Control by APM: Yes i No a nic, zadny novy zarizeni...
Diky
Jirka
p32

#15 Příspěvek od p32 »

Je to marný dokud sem nedáš typ desky.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“