Výkup barevných. Výhodné nebo nevýhodné?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Zmije

Výkup barevných. Výhodné nebo nevýhodné?

#1 Příspěvek od Zmije »

Zdravim, do poštovní schránky nám přišel leták, který nabízí výkup starých autobaterií, motorů a dalších věcí. Za tři baterie nabízejí flašku vodky, což mi připadá podezřelé a nejsem si jist jestli to není jen způsob, jak kamuflovat nevýhodnost nabídky. Jaký na to máte názor?
Přílohy
barevni.jpg
(174.35 KiB) Staženo 120 x
msar

#2 Příspěvek od msar »

Není lepší místo k překupníkovi jít přímo do kovošrotu? Např. tady http://www.kovosrot-alba.cz/sberne-suroviny-cenik/barevnych-kovu.htm za autobaterie 11Kč/kg, za měď. kabely 45Kč/kg atd.
Killroy
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

Zmije píše:nabízejí flašku vodky, což mi připadá podezřelé..

Však to zkus. Sežeň si tři staré autobaterie a uděláš zkušenost.. Hlavně aby po té vodce potom nebylo "už se sice stmívá, ale pijeme dál" :D
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Nedělej to se 100% ziskem ? :D Máš recht , jen je zase za bílého dne okradou .
Sandal

#5 Příspěvek od Sandal »

Výhodný to určitě je.Ale vždycky je potřeba se zeptat pro koho :wink:
Těmhle zmetkům jsem nechal 12ks autobaterek a jak se kroutil mi dát za velkou 200kč.Jak je uvidim tak jim minimálně vysklim toho jejich schnileho Mercedesa :twisted:
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

A podle čeho rozlišujou, jestli je donesená/dovezená baterka malá, střední něbo velká? Žádný údaj tam není uvedený! Klidně můžu tvrdit, že 12V/7Ah baterka je velká, protože autíčko, se kterým na ni jezdil můj syn jako batole jsem pro její použití musel upravovat = zvětšit prostor pro baterii. Stejně tak může on tvrdit, že 185Ah baterka z autobusu je malá, protože on už v životě viděl daleko větší (v práci máme například do ještěrek jezdících výhradně uvnitř haly Pb baterie s napětím 24 až 48V a kapacitou až 850Ah - podle značky a typu ještěrky)...

Mimochodem tenhle letáček jsem minulý týden měl ve schránce taky - jen s místem a datem sběru odlišným - v Č. Třebové u Billy...

Je to prostě zlodějina, jen zdánlivě "zlegalizovaná" možností nechat se dobrovolně oškubat někde v centru města - není nutno hledat sběrnu...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Philip_Fry

#7 Příspěvek od Philip_Fry »

Zas na druhou stranu věřím, že jsou lidi, kteří se podobného haraburdí rádi zbaví i zadarmo, jen když s tím nebudou muset nikam daleko jezdit. U nás takhle kšeftují Poláci, cca jednou do měsíce projedou nějakou svoji trasu a berou hlavně autobaterie, ale klidně i části vraků aut a kovový šrot. Ceny jsou spíš symbolické, za normální 40Ah autobaterii dávají myslím 50Kč, ale pokud se někdo potřebuje bez práce zbavit bordelu, co má na zahradě, tak je to fajn, oni si to i sami odnosí a naloží.
milan222

#8 Příspěvek od milan222 »

my tam vezli baterky a edali nam nic. ani kilo. med je vykup 149kc/kg v kovostrotu... za med bez kabelu.
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
Andrea

#9 Příspěvek od Andrea »

Letos je medu dost, já ho kupovala za stovku kilo. :D :D :D
Vojta7

#10 Příspěvek od Vojta7 »

:D
milan222

#11 Příspěvek od milan222 »

Andrea píše:Letos je medu dost, já ho kupovala za stovku kilo. :D :D :D

nase vcely mely letos medu malo...
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
Andrea

#12 Příspěvek od Andrea »

milan222 píše:nase vcely mely letos medu malo...

Není divu, když máte úly v kovošrotu.
Zmije

#13 Příspěvek od Zmije »

Nakonec sem tam nešel, těch 10min (asi aby nestačil zakročit některý orgán) sem nestíhal, dokonce sem se pokoušel zavolat na uvedený tel., chtěl sem se zaptat na rozlišení malá, střední, velká, ale nikdo to nebral.
To msar: díky za tip, v ceníku mě zaujalo, že za trakční baterie dávají méně něž za auto baterie. Ja měl zato, že trakční mají masivnější desky -> víc olova.

Z toho medu s příměsí olova bych udělal perník a z něj protiatomový bunkr... tak proto dávají v Perníkově za olovo nejvíc.
Přílohy
SbernaPer.png
(11.93 KiB) Staženo 141 x
jandu

#14 Příspěvek od jandu »

Nie je to "náhodou" prihraničná oblasť a podomový, nie slnkom opálený výkupca???, ktorý následne odváža cez voľné hranice a bez platenia dane vykúpený "odpad" do susedného štátu, kde to patrične zhodnotí?
Na takých u nás zaberá fotoaparát - len sa po nich tak práši, ako sa rýchlo bez pozdravenia odpracú. Alebo im spomenúť daňový doklad a úrad.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
stasek

#15 Příspěvek od stasek »

Co to je olovo-mašle?
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“