Jaký multimetr?

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Vojta7

#16 Příspěvek od Vojta7 »

:?: :?: :?: A jak vysvětlíš, že mi to občas šlo? Co já vím, ampérmetr se připojuje do obvodu sériově (+ zdroj -> + LED-> - LED -> +multimetr -> GND multimetr -> - zdroj, popř. + zdroj -> + multimetr-> GND multimetr -> - zdroj (s omezovačem proudu)), nebo snad ne :?:
jandu

#17 Příspěvek od jandu »

Ano, no ešte treba správne nastaviť rozsah merania, a k tomu poznať /odhadnúť/ predpokladaný prúd.

edit."No a samozrejme začať s meraním na vyššom rozsahu.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
PavelFF

#18 Příspěvek od PavelFF »

Vojto. proč myslíš, že odešla pojistka 200mA? Protože proud přesáhnul velikost 200mA, a to poměrně o dost. Může za to měřák??? Ne! Můžeš za to ty? Ano. .Pojistka splnila úkol a ochránila vnitřek měřáku před vypálením přepínače, zničením bočníků apod.
Myslíš, že až si koupíš drahý měřák, že tomu bude jinak?

Všimni si, že na měřáku bývá ještě rozsah do (10-20)A, který má svou zvláštní svorku (proud neprochází přes subtilní přepínač na plošňáku) a není chráněný pojistkou (UNFUSED) a má omezenou dobu, po kterou se dá měřit tak velký proud , protože vnitřní bočník by se po čase odpájel teplem nebo by zničil něco v okolí. Tak ho zatím používej. Nezničíš pak měřák, ale možná diodu a možná zdroj.

Opakuji. Máš prostě něco blbě se zdrojem nebo se sebou. A za to nemůže měřák.

Zatím je tvůj požadavek na lepší měřidlo stejně nesmyslný, jako "poraďte mi nějaký lepší auto. Mám škodovku, a vždycky když s ní nabourám do stodoly, tak se jí rozbije čumák."

Jestli ti nějaký měřák ukazuje 65mA, i když "není zapojený", tak to má za sebou a nepoužívej ho. Mám spoustu měřáků řady 830 a všechny měří v rámci udávané přesnosti. Spíše o dost přesněji, v pokojových podmínkách.
Sendyx

#19 Příspěvek od Sendyx »

Možná kdyby si koupil klešťák do 500A :lol: .
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“