ACER TravelMate 2000 - WiFi anténa?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PotPalo

ACER TravelMate 2000 - WiFi anténa?

#1 Příspěvek od PotPalo »

Dostal sa mi do rúk notebook ACER TravelMate 2000, v ktorom sa evidentne už niekto rýpal. Vzadu za krytom som našiel slot pre WiFi kartu, WiFi karta tam nieje, ale niesu tam ani kontakty na anténu. Tiež som rozobral displej ale po anténach ani stopy. Mám WiFi ktorú tam pridám, ale čo s anténou? Je možné že tam anténu nedali už z výroby, aj keď tlačítko WiFi je nad klávesnicou? Alebo ju niekto vybral, ale odkiaľ, keď v displeji nieje na ňu miesto? Ako to obvykle býva u tohoto typu notebooku? Ešte je možnosť že sú tie kontakty niekde skryté, ale zatiaľ som ho nerozoberal, tak neviem určite. Poradíte?
rezis

#2 Příspěvek od rezis »

Prostě to je verze bez WIFI. Anténu vždy přystrčím někma do LCD z něčeho jiného.
Internet - metla lidstva
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Neřeš to a dej si tam wifi přes USB.
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

p32 píše:Neřeš to a dej si tam wifi přes USB.

Noo. Co znám zákazníky tak mají pak brzy nedostatek funkčních USB portů a PCMCIA slotů.
Internet - metla lidstva
PotPalo

#5 Příspěvek od PotPalo »

Prečo by som tam dával ľahko odlomitelnú USB WiFi, keď tu mám presne takú, čo tam pasuje do toho slotu. Len tú anténu musím dorobiť, hádam sa mi ju tam do displeja podarí vtesnať. Ešte je otázne či tu takú aj s tými káblikami mám...
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Tak se zeptej nějakého elektrikáře, jak se dávají dva zvonkové dráty do displeje. :wink:
Místa je v displeji habaděj, práce taky, ale lidi nejsou.
PotPalo

#7 Příspěvek od PotPalo »

Dva zvonkové dráty?! Také jednoduché to nieje, tieto dva sú tienené, a v displeji sa obvykle nachádzajú dva plechy určitého tvaru...
p32

#8 Příspěvek od p32 »

No, a co je na tom tak složitého dát tam dva stíněné káblíky ? :wink:
Nebo budeš raději za 4 stovky riskovat USB wifi s elpším dosahem a s tím, že některé nemehlo je to tam schopno ulomit ?
rezis

#9 Příspěvek od rezis »

Nějaké nemehlo? Věř, že i pokud jsi sebepozornější tak čímkoli co čouhá zachytíš. A následky jsou fatální.
Koax s anténou není problém sehnat. Kdybys to měl blíž dám ti jej. Je to většinou součástí každého Coveru. Takže když měním popraskané plasty zůstavají mi tu i antény. Už několika lidem jsem je dával to notebooku a vždy spokojenost. Jen je to drbačka a musíš to celé rozberat. Ale pokud je to tvéé vlastní stojí to za tu námahu.
Internet - metla lidstva
p32

#10 Příspěvek od p32 »

No jo, to je fakt. Někteří nemusejí být ani to nemehlo :wink:
PotPalo

#11 Příspěvek od PotPalo »

Takže asi problém: tento notebook sa niekedy nechce zapnúť, rozbehne sa vetrák a rozsvieti sa LEDka, ale nenabehne. Ostane tma, dá sa len vypnúť podržaním tlačidla napájania. Niekedy ani to nereaguje a treba odpojiť napájanie a vybrať batériu. Je to nepravidelné, niekedy nie a nie ani na desiaty pokus, inokedy aj 20x zapne normálne.

Z tohoto dôvodu odkladám riešenie WiFi na neurčito, kým to nieje spoľahlivé, nemám dôvod dorábať WiFi.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“