Televizor Tesla, chassis Beko 14.2

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
milan111

#16 Příspěvek od milan111 »

Suciastky ktore uvadzas som kontroloval kondy vymenil.
mirosne

#17 Příspěvek od mirosne »

Vyzerá,že závada bude v primári zdroja.Premeraj diódy a hodnoty odporov.(musia sedieť z farebným označením)
Pozdravujem Vás, Miro.
milan111

#18 Příspěvek od milan111 »

Dobry vecer vsetkym . Premeral som vsetky suciastky v primarnej casti zdroja. Vsetky su ok. Po zapnuti sa zdroj pokusa naskocit do stnby rezimu . Na vystupe 6 IO1 su 4V pre zapnutie zdroja do stnby ale po pol minute cyklovania nabehne do prevadzkoveho rezimu. Po nabehnuti zdroja su vsetky napatia ok. Po pripojeni ziarovky do kolektora BU v RKS pri odpojenom tranzistore sa ziarovka rozsvieti .Zdroj nabehne aj bez ziarovky a BU ale napatie 15V je nizsie o dva volty.
Vystup 6 IO1 som uzemnil cez odpor a zdroj nabehol bez problemov do prevadzkoveho rezimu.
Asi po minute od zapnutia TV naskoci VN zdroj a nabehne obraz ktory je vertikalne zuzeny o 5cm zhora aj zdola vystupne napatia z VN trafa 35V a 15V su ok.Na baze T501 a T503 chyba budiaci signal az do nabehnutia VN.
Neviem ci je moja uvaha spravna ze to moze mat na svedomi IO1 .
Mohlo by pomoct reset tohto IO??
gabel

#19 Příspěvek od gabel »

Máš schému? Ja tam žiadny IO1 nikde nevidím a T501 by mal byť podla schémy na korekciu podušky.A tie pásy čo tam máš nie je to vysielanie 16:9?
milan111

#20 Příspěvek od milan111 »

Mal som na mysli IC 101 nevyjadril som sa presne. Skusal som prepinat 16:9 ovladacom pruhy tam boli aj tak.
Na fore som sa docital ze procesor ic101 nabehne aj bez eprom-ky respektive ked je prazdna.
Ktore funkcie procesora ovplyvnuje tato eprom ?
a kde by som nasiel soft pre nahratie eprom pre tento procesor?
gabel

#21 Příspěvek od gabel »

To kde sa dá nájsť obsah EPROM je tu na fóre niekde spomenuté.A čo sa týka tých pruhov tak 16:9 a 4:3 si prepínal na TV alebo na boxe? ( Nespomínaš zdroj signálu káblovka satelit poprípade niečo iné? ) Čo sa týka tých pruhov,tak ja by som skontroloval vertikál a potom by som riešil pamäť.
milan111

#22 Příspěvek od milan111 »

ok pohladam to, rozmer som menil na TV .
Vertikal som premeral napatia na pinoch ic501 su ok.
V iac ako vertikal ma teraz trapi to ci vybojom vo VN (bol tam studenak)
doslo k prepisaniu udajov v eprom-ke alebo ci doslo poskodeniu IC101.
Po zapnuti totiz je vystup stnby v stave H ako ma byt potom po pol minute sam od seba sa zmeni uroven na L a potom asi po minute sa vygeneruje budiaci signal pre horizontal.DO nereaguje a nie je funkcne ani ovladanie z TV.Skusal som ho resetnut ziadna zmena.Hladal som v ponuke nasich E shopov tento procesor ale nikde nic.
milan111

#23 Příspěvek od milan111 »

Zdravim vsetkych pritomnych.Po neakom case som sa vratil k vyssie spominanemu TV.Podarilo sa mi vdaka tomuto foru zabezpecit novy procesor teda nie novy ale pouzity v inom TV.Po osadeni procesora spolu aj s epromkou ktora bola s nim na doske zdroj nabehne bez problemov ale len do stn by rezimu.Nereaguje ani na dialkove ovladanie ani na zapinanie cez spinac na TV. DO je v poriadku na druhom TV funguje aj na vstup procaku prichadza signal z DO ale vystup na ovladanie zdroja je mrtvy. Poradi niekto?
KUBO

#24 Příspěvek od KUBO »

s tou pôvodnou epromkou to nefungovalo?
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
milan111

#25 Příspěvek od milan111 »

skusal som to aj so starou eprom ale sprava sa to rovnako
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“