Tesla EMINENT vrčí, začne se vařit trafo

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
milan222

#31 Příspěvek od milan222 »

normalne napoj primar, a poostupne pripojuj sekundry. az nzacne horet, tak ten cos napojil posledne ma zkrat v pristroji. vadnou diodu merakem nezjistis. musis ji napojit na vyzsi napeti, treba 12V do serie zarovku.
a pokud trafo hori, nejspise dodava nadmerny proud a taky s nim vykon. pokud to radio nevysila ten nadmerny vykon nekde do prostoru a pak ti ho souset nechyta pristrojem na prijem VE tak nejspis se bude menit v teplo na neakem prvku v pristroji. treba kondik, dioda, IO... tak si sahej na ruzne soucastky a zkousej ktera nadmerne topi.
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
vasaa3a
Zablokován
Zablokován

#32 Příspěvek od vasaa3a »

fredis píše:Nemůžu si pomoct... Filipe trefa přímo do černého!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: A už ho přestaňte urážet!! Měří dobře a dlouho "dělá" do audiotechniky :cry: :cry:

jen do mě když už jednou máte pravdu tak jen do mě vy jste se určitě taky nikdy nespletli že ???? :roll:
fredis

#33 Příspěvek od fredis »

No, nezlob se. Ale když píšeš, že dlouho děláš...atd a takovou triviální závadu nemůžeš objevit navíc se schématem, tak nevím... :(
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Oldradio »

Problém bude v tom. že Tesla Eminent nemá přívody k reproduktoru z bezkyslíkaté mědi a pojistku ze stříbrného drátu, legovaného zlatem.
Hill
Administrátor

#35 Příspěvek od Hill »

Philip_Fry píše:No podle všeho bych tipl, že "dělám do audiotechniky už dlouho" bude znamenat...

Včera odpoledne jsem na jedné půdě viděl, jak do audiotechniky i do televize dělají holubi. A hlavně na ni...
Škoda, že jsem s sebou neměl nic, co by umělo aspoň trochu fotit, protože teď se tam zase dostanu kdo ví, kdy.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“