Tektronix 2230 problem

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ypsi

Tektronix 2230 problem

#1 Příspěvek od ypsi »

Zdravim pani. Mam moznost zohnat tento osciloskop ale udajne s chybou v zdroji. Inak je vraj O.K. Neviem ci do toho ist,alebo si na seba usijem budu :(
Bol by som vdacny na nejake tipy, pripadne aj schematko zdrojovej casti ak by niekdo nasiel.
Dakujem!
ypsi@seznam.cz
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

V tomto prípade by som to nekupoval. Nech ho dá predávajúci opraviť a na cene sa dohodnete. Radšej by som v takom prípade kúpil lacnejší ruský funkčný oscilo. Mám taký a som spokojný. Neskôr som kúpil funjčný KIKUSUI. Môj názor.
Raptor181
Moderátor

#3 Příspěvek od Raptor181 »

Mam na predaj TESLU 556 za 2000Kc alebo 2600Sk. Plne funkcny zo sondami.
Čo neubrzdíš, to neukecáš..:pc:
:aplause::)
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Podpořím Cabernetův názor i Raptorovu nabídku.
Jak někdo může vědět, že po poruše zdroje zůstal zbytek osciloskopu O.K.?
Je sice pravda, že Tektronix 2230 byla a je poctivá mašinka a umí toho hodně, ale takhle by ti mohl doma zbýt kus zbytečného šrotu, jehož oprava bude stále v nedohlednu.
ypsi

#5 Příspěvek od ypsi »

Pani vdaka za nazory, oscila mam doma dva, takze nejdem do toho z dovodu nudze, ale su to analogy a teraz potrebujem digital koli spracovaniu dat.
Len je tam tak dobra cena ze by to bol dobry kauf aj na suciastky. Ale to schematko pre prehlad by bodlo :)
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Počkej, on je 2230 digitální, když 2236 (ten mám) je analogový?
ypsi

#7 Příspěvek od ypsi »

Je to taky povedal by som digitalne-analogovy mix (ved su to koncepcne 80-te roky), dokonca som sa docital ze komunikacne rozhranie bolo volitelne prislusenstvo. Ak by sa ti hodil mam aj english manual, mozem poslat na nahliadnutie. (ale ma to dokopy cca 13MB)
Inak nasiel o tej tvojej 2236 zaujimavu stranku: http://dion.swamp.dk/tek2236.html
Hill
Administrátor

#8 Příspěvek od Hill »

Díky, manuál mám. Jen jsem se pozastavil nad tím co je na něm digitálního (když nepočítám čítač s multimetrem). Vše ostatní je čistě analogové.
ypsi

#9 Příspěvek od ypsi »

Myslel som manual na 2230, ze by si sa mrkol,pripadne nieco o nom aj tu: http://tek4.com/ForSale/Tek2230/
Sejny

#10 Příspěvek od Sejny »

no u Teka 2236 se zdroj sere docela často jsem zjistil, za půl roku jsem opravoval tři s mrtvým zdrojem, ale pokaždé jiný problém. Jednou proražený můstek, podhé vadná rychlá dioda a potřetí mělo mezizáviťák trafo, jinak Tektronix si za nové řekl cca 5600Kč :evil: ten zdroj je ale zajímavě koncipovaný, prvně se napětí sítě snižuje step-down měničem na cca 40V a dál je pak klasika dvojčinný měnič s tráfkem, které má příslušná vinutí a tím i napětí.
termit256

Re: Tektronix 2230 problem

#11 Příspěvek od termit256 »

ypsi píše:Zdravim pani. Mam moznost zohnat tento osciloskop ale udajne s chybou v zdroji. Inak je vraj O.K. Neviem ci do toho ist,alebo si na seba usijem budu :(
Bol by som vdacny na nejake tipy, pripadne aj schematko zdrojovej casti ak by niekdo nasiel.
Dakujem!
ypsi@seznam.cz

Jak to dopadlo s tim schematem? Taky ho marne shanim.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“