podsvícení LCD panelu

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
555

podsvícení LCD panelu

#1 Příspěvek od 555 »

dostal jsem LCD TV JVC 26palců s KO invertorem (vadné trafo) někdo přede mnou asi laboroval nějak a i trubice jsou KO.jen dvě přežili z 8.

TV je celkem dost hodně poškrábaná zepředu a je bez DO tak nemá smysl investovat do invertoru a nových trubic.

je nějaká cesta jak displej podsvítit? zkoušel jsem to s led páskama ale samozřejmě a to jsem čekal,že ledky jsou v obraze vidět.

určitě i kdybych dal jednu tu CCFL trubici nahoru a jednu dolu a udělal nějaky měnič tak by obraz určitě nebyl podsvícen po celém displeji

:roll:
555

#2 Příspěvek od 555 »

samozřejmě že nečekam perfektní obraz jako v původním řešením podsvícení .

chtěl bych si ji jen dát na zeď abych mohl testovat na ni obraz z dvd,vcr,atd..

Nevadilo by mi a taky čekám že bude obraz v nějaké části displeje tmavší než jinde ale s těma páskama je to hrozný.je to jasný no ledka má jinej úhel než zářivka

:roll:[/quote]
Duvsan

#3 Příspěvek od Duvsan »

Dal by som jednu trubicu hore a jednu dolu. Jas bude úmerný tomu, ale niečo vidieť budeš. Ešte bude treba doriešiť riadenie (ochrany).
Keby si to chcel s LEDkami, tak ich treba dať na husto, pr. to svetlo nejak rozptýliť. Mnohé LCD i väčších rozmerov majú podsvietenie LED. Ale tých LEDiek tam i niečo je. To sa snáď viac vyplatia tie trubice.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“