GPS recorder RADIUM (přesunuto, přejmenováno)

O přijímačích satelitních i pozemních navigačních služeb

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Eskymak

GPS recorder RADIUM (přesunuto, přejmenováno)

#1 Příspěvek od Eskymak »

Zdarec, dostala se mi do ruky "krabička" z náklaďáku, podle všeho (nápisu) je to GPS recorder. uvnitř jsou dva plošnáky, jeden velký, obsahující jeden LPT 15pin F konektor a jeden, asi nápájecí 8pin -podobnej jako je na přídavný napájení v PC.

Ovšem mě spíše zajmá druhý plošnák, který je připojen 10pinovým konektorem k tomu prvnímu, obsahuje čip XC55007HCPV16 a ještě jeden M1504 oba od motoroly. je tam taky nějakej konektor asi na anténu a z druhý strany 2MB flash.

Prosil bych nějaký informace o těch čipech, páč já nic nenašel. Když bude informace o celej tej krabičce tak to nebude vůbec špatný, zajmá mě jestli je v tom GPS, jestli se to dá rozumně využít nebo jestli to mam rovnou "zahodit". Díky moc.

NA krabičce je:
ATEST 8SD 7226
GPS RECORDER verze 2
RADIUM s.r.o.

Přesunuto a duplicitně založené téma smazáno. Viz PRAVIDLA, odst.1) a 7b)
Hill
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Bude tam GPS prijimac a nejaky procesor, co uklada data do tej flash pamati. Inak: http://www.radium.cz/
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Je to s velkou pravděpodobností "bonzák" - jednoduše řečeno, pomocí GPS to zjišťuje polohu auta v čase a ukládá to záznam - ze kterého pak lze po vyčtení do PC jednak vytvořit například "elektronickou knihu jízd", druhak třeba i postihnout zaměstnance za zneužívání přiděleného služebního vozidla k soukromým účelům...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
MartasBrno

#4 Příspěvek od MartasBrno »

Je to bonzák.
A je hodně starej, dělal se od roku 1998 a firma Radium ho už nepodporuje. Nevyhazuj to, dá se s tím hrát. Zrovna dneska sem to vymontoval z vraku, otřel hadrem a položil na stůl. A trošku prozkoumal.

Jsou to dvě krabičky. Jedna je plechová a montuje se do auta. Obsahuje systémový konektor, který má 8 drátů, ale já vím jen, že k základní funkci stačí:
černý - kostra
rudý - napájení
zelený - od zapalování
Bílý s hnědým spojeny / rozpojeny = přepínání soukromá /služební jízda.
Soukromá počítá kilometry. Služební zapisuje i trasu.

Antenní konektůreček uvnitř je pro GPS anténu. Na základní desce je namontovanej GPS modulek Motorola Oncore, typ M887D. Zapojení konektoru ( 10pin) najdeš na netu, ikdyž oklikou. Základní deska řeší napájení, stabilizace, oddělení komunikace, resp vstupů z auta, teda vypadá to tak na první pohled a další inteligenci neobsahuje.

K základní krabičce se připojuje přes 25 pin Dsub přenosná plastová osobní krabička, která obsahuje inteligenci - procesor a paměť na záznamy. Má taky nějaké ty kontrolky a Jack na připojení RS232 k PC pro vyčtění záznamů do počítače, který vykonává dohled, resp. správu dat.

Tak zatím je ot ode mne asi vše, pokračování příště, bude-li čas a možnost.
Odpovědět

Zpět na „Navigace“