Divne pismo,

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jano2

Divne pismo,

#1 Příspěvek od jano2 »

Na meil mi niekedy pride takmer nečitatelny text,viz.,-Pozdravujme, Ä�akujeme za ponuku ,ale naĹĄa ÄŤinnost s LKt je len okrajovĂĄ ako pĹ�evaĹľme hydraulickĂŠ prvky ,s pozdravom KluÄŤiarovskĂ˝-,inokedy hodne otaznikov pomedzy pismena.Neviem ,čim to je?,dasa s ty niečo robit?Dakujem za informacije.
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Zkus pravým myšítkem kliknout na text a vybrat jiné kódování.
Pokud ti to tuto možnost nenabídne, musíš to dešifrovat sám, protože systém nedokázal jednoznačně určit, jaké kódování bylo použité. Poštovní program ani klient v prohlížeči ne vždy přibalí ke zprávě také informaci o použitém kódování.
Stává se to v některých firmách a institucích, že mají ve svých editorech nastavené jiné kódování našich jazyků. Nejčastěji se s tím setkávám u firem s francouzskou účastí a jen ojediněle jinozemskou.

Zajímalo by mne, přes jaké servery chodí Český rozhlas: u 4 z 5 odpovědí na můj mail už musím dešifrovat, co že jsem to vlastně psal. Jejich odpověď je v pořádku, ale můj mail se vrátí (lze porovnat v jakémkoli prohlížeči umožňujícím zobrazení znaků v BIN nebo HEX reprezentaci) se snulovaným bitem 7 u každého znaku. Řekl bych, že prohlížeč v hlavičce mailu nebo splněním určitých podmínek chybně určí, že v textu je použité určité kódování, a bere to tak, že zbytek textu je také v pořádku. A trvá na tom, takže možnost změny kódování pak už obvykle nenabídne.
jano2

#3 Příspěvek od jano2 »

A zase,no da sa to prečitat?
Íŕ íŕřĺě ńŕéňĺ Âű ěîćĺňĺ íŕéňč ëţáóţ číňĺđĺńóţůóţ Âŕń číôîđěŕöčţ ďî íŕřčě ňîâŕđŕě. Â ęŕňŕëîăĺ ďđĺäńňŕâëĺíű ńëĺäóţůčĺ ňîâŕđíűĺ ăđóďďű: alebo toto:Text správy:

» �������
» ���������
» ���������� ���������
» ��������� ����������
» ������� ���������
» ������������ ������� �������
» ����������������
���  

ďżďż˝ďż˝ďż˝ďż˝ďż˝ďż˝ďż˝ďż˝ďż˝ �������� ������:
�������;
���������;
������ � ������� �����;
��������� ����������;
���������� ����������;
������� ���������;
����������;
������������ ���������������� �� ���������� ��������� 789-68-42 ��� 22-358-00, �� ����������� �����.
�� ��������� ������� ��� ������ ����������� ������� ��� ���, �������, ���� �� �������� �����-���� ���������� �� ����� ��� � ��� ���� ���������� ����������� � �������, ���������� �� ���, �� �� ������� �� ��� �������� � � ������������� �� ����������.
� ���������, Mobiconwww.mobicon.ru
Pozrieť v HTML ...
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Lukas-Peca »

Toto je čistokrevný spam v azbuce, neřeš to a maž to.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od stepa »

Když lezeš po ruských serverech, tak se nesmíš divit, že Ti chodí i ruský spam...mazat, mazat a mazat :)
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“