Kvůli prostudování číslicové části rozhodně.
Zjistil jsem nulové napětí na řadovém konektoru P403B (deska obrazovky), na vývodu s označením 200V. Napájecí zdroj tohoto vycházel z řádkového transformátoru - ten dával stovky ~. Když mi nový předřadný odpor 1Ω shořel stejně jako ten původní, jal jsem se hledati na desce obrazovky místo přetížení. A našel! Rozvod 200V je až k obvodu LM2423TE "proložen" kondenzátory proti GND a jeden ze dvou SMD (!) měřitelný vykazoval odpor.
Za podobné hledání jehly v kupce sena, jako jsou vadné filtrační kondenzátory (na nichž to není vidět), zaslouží každý profesionální TV technik vyseknout poklonu. Musí to být vo nervy ...
Nicméně, stejně to nejde. Teď je pro změnu obrazovka černá. Mohl by mě někdo popostrčit? Je mi jí líto. Měl jsem podezření na LM2423TE, ale napětí na barevných vývodech se viditelně pohybuje a výrazné změny zaznamenávám při velké změně scény (zkušební zdroj byl přijímač DVB-S, stanice CNN, zvuk po zásahu naskočil). Modrá svorka vykazuje velký skok napětí pokud vyvolám výpadek signálu (DVB do standby). Podle mě to tím LM nebude (teplo ale v provozu vyvíjí slušné).
Model: 29FS2RNB-ZP
Chassis main: MC-035EF
P403B:
200V -> 202V
+B -> asi 120V
HT -> desítky V~
Vývody LM2423TE
R-I, G-I, B-I -> 2,3V .. 2,8V
R-O, G-O, B-O -> průměrně 120V
Ik -> 4V
12V -> 11,98V
Obrazovka