CONDOR K304, rozmery remienkov

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kokun

#16 Příspěvek od kokun »

To juca - všechny řemínky i kartáčky mech. autostopu (světe div se - našly se 8O ) odeslány (máš SZ).
Honza - kokúň

#17 Příspěvek od juca »

Zdravim, tak CONDOR uz condoruje. Je uplne funkcny. Vdaka vsetkym za pomoc a hlavne KOKUNOVI za nahradne diely.
juca
kokun

#18 Příspěvek od kokun »

:aplause: :agree:
Honza - kokúň

#19 Příspěvek od mirosin »

Ahoj kluci.Ziskal jsem radiomagnetofon tesla condor.Provedl jsem výměnu řemínků,pač tam žádné nebyli.Mechaniku a dráhu pásky jsem vycistil.Pustil jsem pár kazet a pravý unašeč nemá sílu utahnout jakoukoliv kazetu.Kdyz pustím mechaniku bez kazety naprázdno a jemně se dotknu unašeče,tak se zastaví.Že by byl špatný motorek?Dále shanim reproduktor,protože jeden nezvlada nižši kmitočty a nebo prosím o radu čím ho nahradit.Že by timto ARN-130-60/8?Předem děkuju všem za rady.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Lukas-Peca »

Ty motorky tam odchází hodně. Měl jsem v rukou dva Condory a v obou byl s motorkem unašečů problém, v jednom už byl vadný a ve druhém po odehrání asi 10 hodin odešel taky. Projevuje se to tak, jak píšeš - unašeč nestíhá přivíjet. Sranda je, když se unašeč jen pomalu točí, takže autostop nereaguje, ale páska se pořád vymotává z kazety. To člověk zjistí, až když je půlka kazety vymotaná do mechaniky.
Možná by se ten motorek dal opravit, šel bych po bordelu mezi lamelami na komutátoru. Já to zřejmě budu ve svém Condoru nahrazovat nějakým japonským motorkem z nějakého vraku, bude to asi nejspolehlivější řešení.
sambiliong

#21 Příspěvek od sambiliong »

Jestli mechanika převíjí, ale netočí se unašeč při přehrávání, může to dělat přivíjecí spojka. Očisti lihem nebo benzínem (technickým) obvod pravého unašeče a taky to gumové kolečko, které se ho dotýká - to je ta přivíjecí spojka. Předpokládám, že všechny díly se volně otáčí - máš namazáno. Je tu ještě jedna závada, kterou si lze vyrobit svépomocí: unašeč drhne o krycí plech pod kazetou. Je z tenkého hliníku a když se při manipulaci s mechanikou zprohýbá, tak se to taky projevuje takto.
mirosin

#22 Příspěvek od mirosin »

Ahoj kluci.Díky za odpovědi.Každopádně když jsem čistil mechaniku,tak jsem tzv odmastil převíjecí spojku a to i oba unašeče po obvodu.Zkusím kouknout na ten krycí plech,ale nejsem si jist že to bude ono.Je to tak,že ze začatku spuštění má unašeč silu,ale ztrácí jí s delším časem od spuštění.Ale není to pravidlo,občas to prostě jede a občas ne.Zkusím rozebrat motorek a vyčistit komutátor s kontakty.co vy nato?
sambiliong

#23 Příspěvek od sambiliong »

Jak hodně jsi měl tu mechaniku rozebranou? Páka přivíjecí spojky se musí volně pohybovat - pokud "ségrovka", která ji zajišťuje, je moc blízko, páka se otáčí neochotně a přivíjecí spojka se málo přitlačí k pravému unašeči. Vyndej z mechaniky ten krycí plech, bez kazety a s otevřenými dvířky spusť PLAY a zkus tu přivíjecí spojku trochu přitlačit k unašeči. druhou rukou zkus přibržďovat ten unašeč, jestli to v tu chíli netočí líp.
mirosin

#24 Příspěvek od mirosin »

Měl jsem sundany jen kryci plech,abych se dostal k unašečum a výměně řemínků.Vyzkouším tvoji radu se sundanim krytu a přitlačím spojku.Dám vědět jak to dopadlo.No a pokud to vyřeěšime tak se musim vrhnout na náhradu reproduktorů.Dekuju za rady
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“