Mám tu jednu věc. Mám doma jeden velkej zdroj (lepší účinnost než 10 čínskejch zmetků v zásuvce nehledě na bezpečnost) na všechny možný 12V zařízení (router, switche, wifi AP, nabíječka na tužkáče, scanner...). Zdroj je zálohovanej s baterkou, nastavenej na to "baterkový napětí" - tzn. zhruba 13,6V.
Co bych potřeboval - občas potřebuju nabít nějaký 12V Pb bezúdržbovky a chtěl bych to dělat z tohoto rozvodu. Problém je, že když je na to vybitý připojím, tak tam teče strašně velkej proud. Potřeboval bych ho omezit, ale zase to nechci mít stupidním odporem, protože to se pak strašně protáhne doba, kdy baterka má už jen malej rozdíl napětí od zdroje. Problém je v tom, že tam nemůžu mít žádnej úbytek, protože to napětí ze zdroje je přímo už to nabíjecí. Napadá vás něco jednoduchýho?
Co mě napadlo je jeden pár ohm odpor paralelně s takovou tou resetovatelnou polyswitch pojistkou

připojí se vybitej aku, proud vyletí, pojistka se rozpojí (resp teda výrazně klesne proud) a bude se to nabíjet přes odpor. Jakmile proud klesne natolik, že se pojistka ochladí, sepne se a ta poslední fáze nabíjení bude probíhat už jen přes tu pojistku, která má mít odpor 0,0něco ohmů. Myslíte že by to mohlo fungovat? Díky za názory