Hrnky, ventily, brzdy, prostě jen tak o autech (odděleno)
Moderátor: Moderátoři
Nazvali to tak pravdepodobne výrobcovia, kedže to pod tým názvom predávajú. Ak chceš obráť sa na nich a vysvetli im, že to mikrometer nie je. Osobne mi je jedno ako to nazvem, každý kto s tým robí, vie čo myslím. Čiste tech. je ale mikrometer všetko, čo meria s presnosťou na 0,001 mm.
Inak tam išlo o to, že podľa Ekkara niečo ako vnútorný mikrometer v češtine neexistuje, no ty to, zdá sa voláš rovnako
Ekkarovi :
Myslel som skôr v min. vlákne, kde si si ma tiež bezdôvodne podal
Andree :
Dík za podporu
Jessy - čekám na ty urážky, kterých jsem se měl dopustit. Protože jinak se ty sám dopouštíš KŘIVÉHO OBVINĚNÍ...
A kutilmile - nelituju tě
Co jsem tak vyčetl, tak že ho jednou za čas nastartuješ a prohřeješ motor mu uškodí víc, než když bude celou dobu stát a necháš ho být. Protože pro auto jsou nejhorší studený starty.
O jak starém autě se bavíme? Ono je tam víc věcí, které by se při odstávce měly udělat. A také jde o to kde to auto bude stát...
Tady je článek na téma oleje a mazání... Nebudu to sem opisovat
Jinak souhlas se STEPOU...
Opravené.
- frantajetel11
Někde jsem četl, jak nějaký vandal vlastně zachránil veterána tím, že mu do sání a pod hlavu nalil barvu, která všecko slepila dohromady a zakonzervovala kovové díly - navíc zabránila postupným majitelům - dědicům protáčet motor právě podobným způsobem - a teprve když se auto dostalo po asi 40 letech k renovátorovi, byla barva pomocí razantního organického nepolárního rozpouštědla odstraněna - a motor po obnově mazání a s novým palivem a hlavně bez dalších výměn dílů naskočil - válce i ventily byly jako by právě vyjely z dílny...
Takže - pokud chceš libovolný motor poměrně spolehlivě zničit během několika málo let, odstav ho a jednou měsíčně ho jdi na 5 minut nastartovat, "aby se proběhnul"... A je úplně jedno, jestli má cosi, čemu říkáš BOSH nebo jestli se na něm najdou díly od výrobce BOSCH...
A kutilmile - nelituju tě
Nechej to stát klidně měsíc nebo dva, ale když s tím pak pojedeš, chce to ohřát na provozní teplotu (jízdou, žádný zahřívání na místě). Samozřejmě s tím ohřátým motorem taky nějakej kilometr najet. Jak už tady zaznělo - když s tím vyjedeš 1x do měsíce a ujedeš třeba 30 km, je to pro ten motor lepší, než když to jednou za měsíc na 5 minut nastartuješ.
Jednou za 12 měsíců tomu dát nový olej a filtr - i když najedeš třeba jenom 1 000 km, olej stářím degraduje a ztrácí mazací schopnosti.
Při déletrvajícím odstavení se doporučuje vozidlo zvednout a podložit, aby nebyly na jednom místě trvale zatíženy pneumatiky (a další věc).