Vrtačka Narex EV8, parametry?
Moderátor: Moderátoři
Vrtačka Narex EV8, parametry?
Ve firmě kde jsem kdysy dělal jsme měli taky nějakou starší vrtačku od Narexu a vydržela toho moc. Na to jaké jsme ji dávali kapky, tak jsme se divili, že ještě jede.
Nikde jsem na internetu nenašel nějaké popisy staršího nářadí od narexu, jen nové.
Zatím děkuji.
http://aukro.cz/vrtacka-narex-ev-8-i1821891161.html
Jen takový dotaz. Ještě mi zatím nepřišla, snad zítra. Díval jsem se na fotku na aukru a má to podobné tlačítko jako vrtačky s regulací. Jak je zapojená regulace u Narex vrtaček? je to zapojené třeba sériově s rotorem nebo statorem? Nebo je tam nějaký vývod navíc od motoru a tam je připojený regulátor? Děkuji.
A jakou značku by jste mi doporučili, myslím to sklíčidlo. Opět narex?
V práci nedávno koupili nové sklíčidlo do stojanové vrtačky a hrůza jak to kope, je to ale nějaké NO NAME.
Pokud nemáš tuto možnost, strč do dírky pro kličku dostatečně pevnou tyčku, nasaď klíč a zkus to.
Pak je taky ještě jedna možnost, sežeň si kousek osmičky až dvanáctky šestihranu, upni ho na jedné straně do svěráku na druhé do sklíčdla vrtačky a opět zkus klíčem na hřídeli (popř. s poklepem kladiva) povolit.
šlo by to i s kulatinou místo šestihranu, ale ta snadno proklouzne.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Z adaptérů je nic moc plochá bruska. Ostatní příslušenství (stojan s možnost soustružení dřeva, úhlový nástavec, prostřihovač plechu, ruční kotoučová pila, kmitací pilka) jsou docela praktické doplňky. Upevnění skličidla bylo řešeno různě: na závit nebo se naráželo a uvnitř sklíčidla bylo udělátko na jeho stažení (také 2 řešení
Poznamenávám, že si najednou nejsem jistý, že je totéž EV8 a EV08.).
jjilek píše:A problém je s průměrem pro nasazení příslušenství, který je asi 41mm, zatím co evropské stroje i nové Narexky mají 43mm.
Lze koupit redukce (plastový kroužek), nebo není problém ji vyrobit stočením pásku hliníkového plechu tlošťky 1mm.
jjilek píše:...nevím jestli kužel je standartní.
Žádný kužel tam není. Sklíčidlo je na standardní závit 1/2"-20 S2A (stoupání si nepamatuji) používaný u všech běžných sklíčidel do 6-ti až 16-ti mm na závit.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich