Bezkontaktní zapalování
Moderátor: Moderátoři
Bezkontaktní zapalování
Chci si postavit bezkontaktní zapalování napájené 12V. Snímač hall.
Vygooglil jsem schéma zapalování. Už to mám podle plánku sestavený, nemůžu to pořád
zprovoznit.
Prosím jestli na to můžete kouknout. Některé součástky nesedí se schématem.
Díky
- Přílohy
-
Ig12845.jpg- (19.47 KiB) Staženo 196 x
-
Bz78204.jpg- (34.15 KiB) Staženo 556 x
A kutilmile - nelituju tě
Nebo dobu sycení určuje kotouček s výřezem co se točí u Hallovy sondy? Pak by obvod 555 byl jen jako budič MOSFETu?
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
např.
http://btelectronic.sweb.cz/cdi4.htm
Koukal jsem na všechny český návody, jedinej jednoduchej viz. obrázek.
Bohužel ale na opto závoru, při velkých vybrací nevhodné.
Potřebuju jednoduchý zapojení abych si moh udělat víc kusů a při poruše hned měnit.
- Přílohy
-
bez.kont..JPG- (10.43 KiB) Staženo 213 x
Jakub36: já osobně bych se FETům vyhnul, zatím jsem nikde nenarazil na 100% odzkoušené a funkční schema TCI s FETem.
Zato vím o jednom 100% funkčním, byť ne moc vychváleným zapojením TCI od "Fojtíka" je tam použit darlington BU931, sám sem toto TCI měl 7let vě škodovce - bez jediné poruchy a makalo na první zapojení. Druhé jsem měl v Jawě asi 4roky, jako snímač byl použit indukční snímač polohy. Není problém k tomuto TCI udělat optické snímá, taktéž vyšlo v amáru a je to funkční.
Ale jak říkám, na bateriové napájení bych volil DC-CDI. A pokud to uděláš z kvalitních součástek a opravdu pořádně, tak se na tom nemá co porouchat.