SW na kreslení PCB
Moderátor: Moderátoři
SW na kreslení PCB
Free verzia ma obmedzenu velkost dosky iba rozmerovo.
Manual mas tu www.pablox.net/download/eagle35cz.rar
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Není to sice úplně zadarmo, ale cena je víc než dobrá na to co to umí. Já jsem s ním spokojený, dělat s ním můžeš prakticky okamžitě, ovládání intuitivní.
mc-vlada píše:... V DipTrace mám zase problém s některými propoji, při propojování součástek pomocí route manual mi to propojuje prostě špatně, a nemám návod v češtině. ...
Nemáš? Tak si ho stáhni! http://www.diptrace.com/books/tutorial_cz.pdf
mc-vlada píše:Tak že jsem vyzkoušel Eagle, bohužel jsem z návodu nepochopil, jak vytisknout samotný plošný spoj bez obrysů a popisů součástek.
Je to jednoduché, ale nejdříve napiš, do čeho chceš exportovat...jestli do obrázku, nebo třeba do postscriptu.
Poté co jsem se naučil pracovat s Formicou, se nějak nedokážu přeučit na Eagle. Celá jejich filozofie je diametrálně odlišná.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
BOBOBO píše:Na to bych se tě musel zeptat , jaký je pro další postupy rozdíl ? Chce (např i já) vytisknout obrazec holých spojů a zrcadlově .
Jedno je přes tlačítko Export a druhé je přes CAMProcessor. Přišlo mi zbytečné vypisovat obě metody, když ani nevím jeslti do jedné z nich chce exportovat
Takže máme otevřený soubor .BRD...
Varianta obrázek:
*Předpokládám bílé pozadí návrhu desky
*Nejprve vybereme hladiny, které chceme mít na obrázku v VIEW-DISPLAY/HIDE LAYERS...
*FILE-EXPORT-IMAGE
*Položka file-vytvoříme cestu k souboru a soubor samotný. Když náhodou tohle používám, tak ukládám do PNG.
*Položka monochrome zajistí barevné, či ČB provedení(zaškrtnuto)
*Resolution nastavuje rozlišení DPI
*Area vybírá oblast obrázku...Full-nejmenší možná plocha, kde jsou obsaženy všechny viditelné prvky a Window-viditelná oblast v okně Eaglu
*Klik na OK a obrázek je na daném místě
*Zrcadlení nutno udělat v nějakém SW na úpravu obrázků...zvládne i Malování ve Windows.
Varianta Postscript:
*File-Cam Processor
*Položka OUTPUT-DEVICE...vybereme v roletce PS
*Položka OUTPUT-FILE...vybereme cestu k souboru a soubor samotný, kam se má motiv uložit. nezapomeneme napsat i s příponou .ps
*V položce Style zatrhneme MIRROR(zrcadlení) a pos. Coord, položka FILL PADS(vyplň plošky) zajištuje vyplnění otvorů, většinou se nechává nezatrženo...lépe se vrtá, zůstane v plošce otvor
*Vpravo v okně zatrháme hladiny, které chceme aby byly vidět
*Klikneme na tlačítko PROCESS JOB a motiv se nám uloží tam kam jsme vybrali
*Ještě je možné si pohrát s položkou OFFSET, kde se nastavuje umístění motivu na stránce A4
Snad jsem na něco nezapomněl...