Do nedávna to pro mě dělal syn ale s novým školním rokem emigroval na VŠ do Jindřichova Hradce a tak jsem na to sám a musím se začít snažit být co se týká PC soběstačný. Obrázky mám na ploše v JPG a potřebuju pokud možno polopatický výklad, kdyby byl někdo z Vás tak hodný a ujal se mě. Děkuji moc za případnou pomoc!
Vkládání obrázků
Moderátor: Moderátoři
Vkládání obrázků
Do nedávna to pro mě dělal syn ale s novým školním rokem emigroval na VŠ do Jindřichova Hradce a tak jsem na to sám a musím se začít snažit být co se týká PC soběstačný. Obrázky mám na ploše v JPG a potřebuju pokud možno polopatický výklad, kdyby byl někdo z Vás tak hodný a ujal se mě. Děkuji moc za případnou pomoc!
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
1) Napíšeš text příspěvku
2) Klikneš na tlačítko "vybrat soubor" (nebo "procházet..." - to podle toho jaký máš prohlížeč) otevře se ti dialogové okno, najdeš a vybereš obrázek (soubor na tvém PC), který chceš k příspěvku přiložit
3) Pak do pole "komentář" napíšeš komentář k obrázku/příloze
4) Klikneš na tlačítko "připojit soubor"
5) ...a (potom, co se obrázek nahraje) odešleš příspěvek
- Přílohy
-
1.gif- 1
- (63.83 KiB) Staženo 106 x
Ještě se chci zeptat - co je to za program se kterým se konvertuje veliokost těch snímků (picaso) a kde se dá sehnat? Nemohu mít třeba něco podobného v PC?
Ty fotky mají přez 600kB.
Myslím že máte, třeba Malování (MSPaint). Nevím, jak se na to dostat v současné verzi, ale v té co používám se to nastavuje jako Atributy.Kaca píše:Ještě se chci zeptat - co je to za program se kterým se konvertuje velikost těch snímků (picaso) a kde se dá sehnat? Nemohu mít třeba něco podobného v PC?
BTW: Nevíte někdo, proč soudruzi z MS přešli na systém Ribbon? Možná to nějakou výhodu má, ale pokud já si sednu k počítači co má tohle ovládání na které jsem si zatím ještě nezvykl, tak jsem vyřízený.
Program Picasa 3.8 si můžeš stáhnout třeba zde.
Nenech se vyděsit množstvím funkcí, které má, stejně budeš ze začátku využívat jen některé. A věz, že jsou editory, s nimiž toho jde dělat mnohem víc, také mají těch funkcí podstatně víc (dokonce i víc, než jich vystřídali naši ministři, poslanci a členové vlády dohromady), ale většinu jich pro ořez, úpravu a zmenšení fotek do rozměru a rozlišení vhodných pro Bastlírnu nevyužiješ.
Jen tak na okraj: k digitálním foťákům bývá přibalené CD s nějakým jednoduchým fotoeditorem a organizérem snímků, zpravidla i s funkcí "Uložit pro web" nebo podobně pojmenovanou.
Hlavně jde totiž o to, vejít se do povolené velikosti a přípony souboru. Rozměr obrázku v bodech tu není tak důležitý, jen jeho velikost v [kB]. Větší soubor touto cestou stejně nevložíš.
Existuje ještě jedna možnost vkládání obrázků, ale na to musíš mít obrázky odeslané na nějakou vlastní či veřejnou galerii na internetu a do příspěvku pak vložíš jen odkaz. Tam platí omezení na asi 800 bodů na šířku, velikost souboru zase tak důležitá není, jen je potřeba brát ohled na to, že ještě leckdo má poměrně pomalé připojení, a pohlídat si i ty kilobajty.
Existuje ještě jedna možnost vkládání obrázků, ale na to musíš mít obrázky odeslané na nějakou vlastní či veřejnou galerii na internetu a do příspěvku pak vložíš jen odkaz. Tam platí omezení na asi 800 bodů na šířku, velikost souboru zase tak důležitá není, jen je potřeba brát ohled na to, že ještě leckdo má poměrně pomalé připojení, a pohlídat si i ty kilobajty.[/quote]
Chtěl jsem stáhnout ten program ale píše to jen :Access denied