Vkládání obrázků

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Kaca
Kontaktovat uživatele:

Vkládání obrázků

#1 Příspěvek od Kaca »

Zdravím Vás! Prosím o radu: Jak nejsnadněji vkládat obrázky do přízpěvků?
Do nedávna to pro mě dělal syn ale s novým školním rokem emigroval na VŠ do Jindřichova Hradce a tak jsem na to sám a musím se začít snažit být co se týká PC soběstačný. Obrázky mám na ploše v JPG a potřebuju pokud možno polopatický výklad, kdyby byl někdo z Vás tak hodný a ujal se mě. Děkuji moc za případnou pomoc! :bordel:
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od AmarokCZ »

Nejjednodušeji tak, že když odesíláš příspěvek, tak pod polem kde se píše text příspěvku je možnost připojit přílohu.
1) Napíšeš text příspěvku
2) Klikneš na tlačítko "vybrat soubor" (nebo "procházet..." - to podle toho jaký máš prohlížeč) otevře se ti dialogové okno, najdeš a vybereš obrázek (soubor na tvém PC), který chceš k příspěvku přiložit
3) Pak do pole "komentář" napíšeš komentář k obrázku/příloze
4) Klikneš na tlačítko "připojit soubor"
5) ...a (potom, co se obrázek nahraje) odešleš příspěvek
Přílohy
1.gif
1
(63.83 KiB) Staženo 106 x
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Amarok pominul , neplatí to jen na něj , takovou mušku . To foto musí být počítačově co nejmenší . A proto budeš potřebovat často konvertovat velikost . Já využívám pro správu fota picasa . Nevím co máš pro foťák ty . Obrázek nahraju do knihovny picasa , otevřu a dám export a tam se mi nabídne v jakém rozlišení . Většinou zadávám nejmenší . Objeví se mi na ploše a to již vkládám . Tuto úpravu si dělej , ještě než budeš příspěvek tvořit .
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od AmarokCZ »

BOBOBO: toš já na limit velikosti nikdy nenarazil, takže o něm vím až teď :oops:
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Já už jsem foťák s "velikostí snímku" do 200kB již nestihl koupit . :D
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od AmarokCZ »

Já sice takový mám, nicméně fotky v plném rozlišením (třeba 10MPix) by mě ani nenapadlo sem dávat, protože by mě tu ukamenovali :wink:
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

A proto jsem se o tom zmnil . Ono praktiky by takové omezení , tedy jeho neznalost , ani nenapadla . Takových mušek kolem sebe vidím mraky . Až potom slyším , no jo , to přece bylo jasný ...
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kaca »

Takže Vám děkuji! A budu to tak aplikovat. Kdyby se vyskytl nějaký problém tak se ještě optám ale věřím že to půjde. Ještě jednou díky a zdravím! :)

Ještě se chci zeptat - co je to za program se kterým se konvertuje veliokost těch snímků (picaso) a kde se dá sehnat? Nemohu mít třeba něco podobného v PC?
Ty fotky mají přez 600kB.
Yarda1

#9 Příspěvek od Yarda1 »

Kaca píše:Ještě se chci zeptat - co je to za program se kterým se konvertuje velikost těch snímků (picaso) a kde se dá sehnat? Nemohu mít třeba něco podobného v PC?
Myslím že máte, třeba Malování (MSPaint). Nevím, jak se na to dostat v současné verzi, ale v té co používám se to nastavuje jako Atributy.
BTW: Nevíte někdo, proč soudruzi z MS přešli na systém Ribbon? Možná to nějakou výhodu má, ale pokud já si sednu k počítači co má tohle ovládání na které jsem si zatím ještě nezvykl, tak jsem vyřízený.
Naposledy upravil(a) Yarda1 dne 02 říj 2011, 08:16, celkem upraveno 1 x.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Kaca »

Ano. Díky! Malování mám tak něco zkusím
Hill
Administrátor

#11 Příspěvek od Hill »

Jestli si napřed chceš o Picase něco přečíst, tak je to tady. Celkem dost objektivní zhodnocení od uživatele, který už dělal s některými jinými fotoeditory, řekl bych.
Program Picasa 3.8 si můžeš stáhnout třeba zde.
Nenech se vyděsit množstvím funkcí, které má, stejně budeš ze začátku využívat jen některé. A věz, že jsou editory, s nimiž toho jde dělat mnohem víc, také mají těch funkcí podstatně víc (dokonce i víc, než jich vystřídali naši ministři, poslanci a členové vlády dohromady), ale většinu jich pro ořez, úpravu a zmenšení fotek do rozměru a rozlišení vhodných pro Bastlírnu nevyužiješ.

Jen tak na okraj: k digitálním foťákům bývá přibalené CD s nějakým jednoduchým fotoeditorem a organizérem snímků, zpravidla i s funkcí "Uložit pro web" nebo podobně pojmenovanou.
Hlavně jde totiž o to, vejít se do povolené velikosti a přípony souboru. Rozměr obrázku v bodech tu není tak důležitý, jen jeho velikost v [kB]. Větší soubor touto cestou stejně nevložíš.

Existuje ještě jedna možnost vkládání obrázků, ale na to musíš mít obrázky odeslané na nějakou vlastní či veřejnou galerii na internetu a do příspěvku pak vložíš jen odkaz. Tam platí omezení na asi 800 bodů na šířku, velikost souboru zase tak důležitá není, jen je potřeba brát ohled na to, že ještě leckdo má poměrně pomalé připojení, a pohlídat si i ty kilobajty.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kaca »

JO jo! Moc děkuji Hille! Takhle nějak to děla syn a já tohle neumím ale ten foťák je novej Canon A3300IS a určitě u něj něco takovýho je tak se na to mrknu a ten prográmek si vezmu. Ještě jednou díkes!!!

Existuje ještě jedna možnost vkládání obrázků, ale na to musíš mít obrázky odeslané na nějakou vlastní či veřejnou galerii na internetu a do příspěvku pak vložíš jen odkaz. Tam platí omezení na asi 800 bodů na šířku, velikost souboru zase tak důležitá není, jen je potřeba brát ohled na to, že ještě leckdo má poměrně pomalé připojení, a pohlídat si i ty kilobajty.[/quote]

Chtěl jsem stáhnout ten program ale píše to jen :Access denied
hafca

#13 Příspěvek od hafca »

Já používám IrfanView a na běžnou manipulaci s obrázkem je podle mě ideální. Je malý, česky a zadarmo. Zmenšování obrázků se v něm dělá velice jednoduše. Na zvětšování nebo zmenšování má i přednastavené rozměry obrázku, které jdou na jeden klik ještě půlit. Má intuitivní ovládání a umí toho samozřejmě víc než jen změnu velikosti.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Kaca »

Díky Taky na to mrknu. Zatím se mě to otevřelo tedy v Angličtině ale třeba se k té české verzi dostanu :D
hafca

#15 Příspěvek od hafca »

To je správně, čeština se stahuje jako samostatná část. Nejdřív klikni na download a odněkud si stahni program. Pod download máš languages a vybereš si češtinu (nejlíp instaler) a nakonec ještě plugins. S nimi pak program umí otevírat snad všechno včetně videa a zvuku. Já osobně mám navelené jen obrázky. Pak už stačí nainstalovat program, spustit instaler češtiny a pluginů. Všechno jen potvrdíš a zbytek se dělá sám.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“