jaký by jste doporučili NF voltmetr, ideálně produkce tesly, maximální mnou používaný rozsah 50V.. díval jsem se na BK-128 nicméně jestli neni až moc "školní" Případně když by se tu něco našlo.. byl by zájem.. snad ještě BM-494, BM-512
Díky
Naposledy upravil(a) Hrnous dne 05 říj 2011, 14:43, celkem upraveno 1 x.
Stavět ho nechceš?
Jeden volt/milivoltmetr tu mám vyzkoušený.
Ale, pokud od něj nepožaduješ stejnosměrná měření, existuje řada jednodušších zapojení s vyhovující přesností a linearitou, i s dostatečným kmitočtovým rozsahem.
No ne že bych se stavbě uplně bránil, ale teď aktuálně ho potřebuju a veškeré zázemí pro stavbu čehokoli mám zadrbáno tím, co potřebuju poměřit oním NF voltmetrem
citlivost 100mV je pro moje účely už zbytěčne veliká.. spíš potřebuju měřit jednotky V v budičích až po desítky V na výstupech/umělé zátěži NF techniky
oba luxusní stroje ale mooc veliké, to už na stůl prakticky nenarvu..pokud by teda ta 543 nebyla za nějakou luxusní cenu.. vzhledem k tomu, že předpokládám minimálně dvojnásobnou cenu oproti těm jednoduchým voltmetrům
Ještě jedna věc, pokud stačí mV až volty, rozsah do 100kHz, bez filtrů - tak stačí pořídit nějaký kvalitní (!!) multimetr. I leckteré malé přístroje mívají kompenzované děliče.
Dal jsem do nabídek ( http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 586#445586 ) ac mV-metr, který by Ti mohl vyhovovat. Nezabírá moc místa (čelní rozměry 15x23cm) a u mne není využitý. Také bych měl BM-512, ten ale zabere víc místa a momentálně nevím, jestli je funkční.