Steve Jobs - *1955, +2011
Moderátor: Moderátoři
Steve Jobs - *1955, +2011
http://www.novinky.cz/zahranicni/amerik ... -jobs.html
R.I.P., Steve - ať jsi byl jakej jsi byl, byls průkopníkem. A to se počítá...
A kutilmile - nelituju tě
Je ho škoda, věděl bych o lepších kandidátech z naší sněmovny.
Dotykové telefony, PDA, tablety apod tu byly dávno před tím. Jen Jobs je naleštil, očesal o polovinu funkcí a dokázal je prodat. Obchod a marketing mu šel, to klobouk dolů, ale průkopník nebo vizionář - to nebyl.
Uvidíme jak apple dále. Strategie firmy byla založena na kultu osobnosti - a ta tu teď není.
A kutilmile - nelituju tě
- czatlantis
Videl sem jak vlak srazil cloveka, ale smrt Steva mě dostala vic...R.I.P. Steve..
Jak jsem psal už na jedno fórum:
Teď budu chcát proti větru, ale je mi ho líto stejně jako každýho normálního člověka co se třeba srazí s autobusem.
Ale abych jej nějak opěvoval tak to ani náhodou!
Tohle je typ člověka, co dokázal prodat spoustu produktů lidem, co je vůbec nepotřebují a současně dělá z výpočetní techniky techniku na úrovni ledničky. Dřív apple krachoval kvůli tomu, že to byla respektovaná technologická společnost, která vyráběla a prodávala profi zařízení. Jenže profíků bylo málo, tak to nevynášelo.
Steve začal vyrábět spotřební zařízení pro masy američanů a tady se to podle mne podělalo co se týče technologie. Všechno se 🤐. Z mýho pohledu (zajímám se o techniku obecně) nemám vůbec rád, že se lidstvo pustilo tímhle směrem (a Apple to nastartoval), že sice spusta lidí má PC, ale nic neumí a Apple je tady v tom omezování nastavení naprosto "vpřed".
Nebýt Apple, tak by tady třeba nebyly dotykový telefony co se ovládají prstem, ale ovládalo by se to stylusem jak dřív PDA (což je lepší, protože se na obrazovku vleze mnohem víc prvků a je to přesnější). Jenže to není tak cool.
Stejně tak tablety by zůstaly jen v profi sféře, kde je opravdu tablet potřeba (kde byly už před ipadem, jsou a proboha snad budou se všema kvalitama, kterých spotřební tablety nedosahují ani omylem)
Je otázkou, jestli se má lépe člověk s fůrou peněz, co si je užívá a posledních 5 let se pomocí nich léčí než zemře v 56 letech nebo člověk skoro chudý, který nemůže sežrat vše, co se prodává v obchodech a zemře zdravý v 90 letech.
to czatlantis: něco, co jsi napsal na konci, tak jsem buď špatně pochopil nebo jsi napsal hloupě.
Taky jsme mohli zůstat u šlapacích kol, protože by to bylo lepší - nebyly by zácpy aut na dálnicích. Vývoj prostě nezastavíš a za pár let se budeš smát tomu, co je dnes normální a je to ten vrchol techniky.
- czatlantis
s těma tabletama jsem to myslel tak, že dřív byly tablety jen v aplikacích, kde to bylo potřeba a byly se vším všudy - třeba se na ně dalo psát (což je imho hlavní důvod proč vůbec tablet existuje). Teď Apple vydal iPad, všichni lidi začali najednou chtít tablety, protože je to cool. Nebál bych se říct, že 90% lidí si myslí, že Apple ten tablet vymyslel a byl vůbec první. No a samozřejmě ostatní výrobci se chtěli na té vlně sjet taky, tak začali vydávat něco podobnýho. Hlavní důvod je patlat na to prstem a aby to vypadalo drsně...no a pero by bylo zbytečně drahý, lidi by nevěděli na co to použít, takže na to drtivá většina kašle, protože ti lidi co si to koupí na tom chcou stejně jen hrát Angry birds a machrovat s fotkama z dovolený před návštěvou...
Navíc na drtivou většinu věcí (zase kromě těch aplikací třeba v profi sektoru, což bude dělat tak 2%trhu tabletů) je mnohem lepší notebook. Jenže lidi už notebook mají...a Franta od vedle má tablet, tak si ho koupím taky, ať nejsem pozadu.
Tohle není vývoj, tohle je degradace.
Jinak abych nebyl za nějakýho zpátečníka - tak mám mobil s Androidem a jsem s ním spokojen. Mám tablet-PC Lenovo x220i tablet na zápisy přednášek ve škole a jsem s ním naprosto spokojen. Ale když si představím, že to mám jen otočený v tabletovým režimu, nemám k tomu pero a ovládám to jen rukou....tak si vůbec nedokážu představit, na co to je, resp jaký to má výhody oproti normálnímu notebooku s klávesnicí....nemůžu si to na film jen tak položit třeba na klín, nedá se na tom normálně psát, nedá se to přesně ovládat tak, jak to umí klávesnice a myš, je na tom retardovanej systém (kterej musí být retardovanej už z principu ovládání prstem)...prostě na normální použití to má jen nevýhody
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby nebylo Jobse a Applu, tak by bylo na světě hned líp.
Docela bych chtěl vidět toho totálního dementa, co napsal tu větu, kterou jsi tu citoval.
Před dlouhou dobou jsem viděl nějaký dokument, kde se o něm mimo jiné taky mluvilo a popravdě řečeno z toho, co on v minulosti předváděl mi bylo na blití...
- Gringo_Joe
http://www.sysifos.cz/files/Zpravodaj-4-2011.pdf (strana 9)