DVD rekorder Panasonic DMR-EH57, jaký laser

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
standafor

#16 Příspěvek od standafor »

Habesan: Ano, cena 1500 za laser je taky dost vysoká, leč akceptovatelná. V tom AME se zkusím zeptat
Philip_Fry

#17 Příspěvek od Philip_Fry »

RAF3332A-C na objednávku v AME za cca 1700Kč, objednací číslo P065820, dodání za tři týdny. Na e-bay jsem našel jednu nabídku za cca stejnou cenu.

Ještě dodatek : Panasonic opravdu většinou nenabízí samotné snímače, ale celé mechaniky a není to proto, aby víc vydělali, ale kvůli tomu, že často samostatně vyměněný snímač v jejich mechanikách funguje hůř, než ten, co tam byl původně a je nutné složité nastavení a seřízení, ke kterému asi málokdo má vhodné vybavení. Alespoň takové zkušenosti mám z některých jejich audiopřístrojů.
standafor

#18 Příspěvek od standafor »

No uvidíme, jak tam ten snímač bude fungovat. Hlavně, aby vydržel dýl než ten původní. Ten tam byl cca 3 roky. Holt čínský výrobek. Se ale divím, že si Panasonic kvalitu komponentů do přístrojů, které hrdě nesou tuhle značku, nějak neohlídá...
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Habesan »

Information security, our highest priority.
Modří už vědí.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
standafor

#20 Příspěvek od standafor »

Nojo, tak jestli jedou podle týhle filosofie, tak už si od Panasonicu příště nic nekoupím. A určitě nejen já... Pak se uvidí kdo z koho, kdo bude nakonec ,,modrej,, - ale vzteky :-)
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

DVD rekordery ktorej firmy su na tom lepsie s dostupnostou suciastok?
fifiju

#22 Příspěvek od fifiju »

někde sem narazil na informaci,že v některých typech dvdrecordérů byly mechaniky z počítačů.ale nemám to ověřené.
standafor

#23 Příspěvek od standafor »

Tak opraveno. Pár informací pro toho, komu se vyskytne podobná závada - tj.: po vložení disku do mechaniky laserová hlava párkrát popojede vpřed a vzad, mechanika s DVD diskem pootočí a skončí to nápisem NO READ, navíc display signalizuje vložený disk, ikdyž tam není: byl vadný laserový snímač RAF3332AC (typ byl uvedený na zadní straně laserové hlavy) , po jeho sejmutí z pojezdu a výměnu za nový - stál 1450 Kč i s poštou, zakoupen v AME - vše funguje jak má.
erikbencik

#24 Příspěvek od erikbencik »

Ahojte. Mne sa teraz stalo presne to isté s laserom, diagnostikovali mi to v servise, ale za opravu chceli 65eur + 65 eur ten laser. Tak som to zobral domov, rozobral, vytiahol ten laser z kolajničiek a teraz som na nete objednal noví za 59 eur, len ma zas poplietli v tom servise, kde mi to nechceli predať, lebo povedali že aj keď to vymením, terba to potom ešte nastaviť. Tak teraz neviem, Standafor tu píše že to iba vymenil a šlapalo to. Čo myslíte? Má s tým niekto skúsenosti? Dík
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “