Problém s bednou ARS844, chrčeni

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Sendyx

#16 Příspěvek od Sendyx »

Myslete si kdo chcete co chcete, MP kondenzátory nejsou do výhybek vhodné - mizerné tgD, v českém provedení i tenké vývody svitků. Jsou použitelné leda jako nenáročné filtry nebo motorové kondenzátory, kde se taky dá uvažovat o samoregenerační schopnosti, v audiu asi těžko.

Ano, na koňském spřežení taky kdysi stála celá doprava na celém světě, ale to bylo kdysi.

Jinak si dovoluji upozornit, že v krabicovém provedení se dělaly i přesné slídy.
mmjuz

#17 Příspěvek od mmjuz »

Já mám také pocit, že aspoň některé ty krabice na 1000V ( vždyť mají v označení před číslem WK... stejně jako ty žlutošedé polštářky) byly slídové. Ale nebyl jsem si jist. Není nad to, nechat se poučit....
ok1hga

#18 Příspěvek od ok1hga »

Sendyx píše:Jinak si dovoluji upozornit, že v krabicovém provedení se dělaly i přesné slídy.

to souhlasí, jen jsem je nikde neviděl s hodnotami vhodnými do výhybek reprobeden . . .

a nepamatuji si, že by je některý výrobce do bedýnek dával . . .
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Oldradio »

Jediná výhoda krabicáků byla, že byly zapouzdřené a tím odolné proti vlhkosti, jinak v nich býval stejný vnitřek, jako v klasických zastříknutých MP. Ale taky jsem jich zažil už dost vadných, dokonce byly skrz skleněné průchodky vidět výboje uvnitř.
Jurik
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Jurik »

Aha, tak už je mi to jasné, krásně jsi mi to objasnil. Použité dielektrikum je krabice...
Tak to je for

:lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“