ako zistit kvalitu mp3?
Moderátor: Moderátoři
- Přílohy
-
SPEKRT-mp3.jpg- spektogram zvuk. kanala flac-320kbps-128kbps
- (113.19 KiB) Staženo 117 x
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Takže třeba do MP3 přehrávače MŮŽE 128kbps dostačovat (já tam používám 160kbps a nemám důvod používat víc).
Nicméně pro šíření hudby je 128kbps naprostá blbost, protože je dost lidí, co poslouchá na aparatuře, která nemá problémy reprodukovat 20kHz - tím teď narážím na iTunes, která si nechá platit za hudbu ve ztrátovém formátu - to už si radši koupím CD (ale to zase nebudu IN).
Amarok: střílet zvukaře ani ne, ale co třeba natočit si vlastní záznam nebo se aspoň podílet.
Je to těžké, ale spíš organizačně a nadšením než technicky. Pro relativně kvalitní záznam nepotřebuješ zas tolik, a máš výhodu v unikátním prostředí někde naživo s reakcí obecenstva.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
To jako že si mám pozvat tu konkrétní kapelu domů a doma si to nahrát bez té limitace, která mě tam tak strašně sere?? Si děláš srandu, že?Crifodo píše:...střílet zvukaře ani ne, ale co třeba natočit si vlastní záznam...
Duvsan: mám za sebou u i 24bit/192kHz a oproti dobrému CD ... hmm ... zkrátka dobrou práci zvukaře ani 24/192 nenahradí.
AmarokCZ píše: si mám pozvat tu konkrétní kapelu domů a doma si to nahrát
Nedělám si srandu, samozřejmě nemyslím tím nějakou mega popovou celebritu s příslušnými manýry. O blbečcích z místních poměrů kteří se je snaží napodobovat zejména v těch manýrem platí totéž. S těma se nedomluvíš (a přes jejich zvukaře bys stejně nic lepšího než jím vytvořený zprasek nedostal). Měl jsem na mysli akustické žánry, folk a tak, tam se lze setkat s ochotou ke spolupráci a o komorní hudbě to platí dvakrát a o začínajících interpretech desetkrát. Ale přišel jsem i za českou špičkou ve varhanní hudbě Tůmou, jestli si můžu natočit jeho koncert, naprosto ochotně spolupracoval a ještě mi radil v detailech ohledně repertoáru. Pak jsem mu přinesl domů záznam a na revanš jsem si odnesl jeho profi CD
Prostě chci říct, že spoustě muzikantů nevadí když si někdo natočí jejich vystoupení a naopak jsou někdy rádi a ti mladí i vděční.