Měnič 12V/230V50Hz o výstupním sinusovém průběhu
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Také se může jednat o PWM-modifikaci:
Takže není modifikace jako modifikace.
Ten první obrázek (modrá křivka) měl na vrcholu ještě jeden čtvereček.
Bylo to mezi tou červenou a modrou křivkou.
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
Mám nevyužitou plně funkční UPSku(APC Smart-UPS 420), tak jsem si myslel jí tam snadno zapojit, tj. vřadit do přívodu k čepadlu. Byl jsem se tam na to ve sklepě podívat, rozvod je starý TN-C, tj k čerpadlu vedou dvě žíly(L, PEN). No a tady je problém: přívod k UPS je třížilový(běžný IEC-320 "počítačový" konektor), rozvod je ale TN-C, takže N a PE propojený, to by ještě nevadilo(stejně je to propojené v zásuvce TN-C). Ale výstup k čepadlu je dvoužilový(L, PEN), takže musím propojit N, PE i na výstupu z UPS. A navíc se vstupní PEN(přívod k UPS) propojí s výstupním PEN z UPS(přes ochranné pospojování ve sklepě - čerpadlo, trubky topení a vody apod.). Jenže jakmile propojím N a PE na výstupu z UPS(i když je vypnutá, tedy zálohované výstupy bez napětí), vzroste její klidová spotřeba na nějakých 18-22W(normálně kolem 8W). Tím propojením N a PE teče asi 15mA, cž samo neudělá ten rozdíl spotřeby. Nejsem si jistý, zda to té UPS svědčí takhle propojit.
Vůbec teď nevím, jak to udělat bez překopání minimálně přívodu k čerpadlu na tři žíly (L, N, PE). Tam je trochu problém ta praktická realizace přívodu.