Přehřívání počítače, jak to poznám?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od CZJKP1 »

Už mam ztoho chmury :( Tátovy už se přehříval PC dávno předemnou.. A to jsem mu tam dával tu teplovodivou vazelínu
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od AmarokCZ »

Tak prostě dej do skříně další ventilátor a neřeš, místo se někde musí najít ... když ne vepředu, tak vzadu pod zdrojem.
jogo

#33 Příspěvek od jogo »

Prečo ho nedať zvonku, na skriňu?
p32

#34 Příspěvek od p32 »

To je fakt, taky ho může dát do předsíně :wink:
jogo

#35 Příspěvek od jogo »

:D no nie, ja som to myslel vážne, keď je taký veľký problém s miestom vnútri. Predsa je úplne jedno, či je ventilátor pod plechom v skrini, alebo upevnený na plechu zvonku(?). Jediný problém vidím dizajn. A zväčšený objem skrine - ak je malý byt.

Ale to som reagoval na ten nedostatok miesta v skrini, mňa by skôr zaujímalo, kde sa naraz zobralo toľko tepla, keď toľké roky pracoval s chladnou hlavou..
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od CZJKP1 »

Tak jsem dnes ,,kompletně čistil" PC.....

Krom toho jsem odpojil ve zdroji ,,větrák,, z regulátoru teploty a napojil na přímých 12V.. Je to zajmavý systém, ventilátor je připojen na regulátor teploty chladiče, ale zdroje! To se my zdá nesmyslné.. Protože se zdroj nemusí hřát a tak může běžet větrák na velmi malé otáčky, a zrovna se může ,,přehřívat" procesor..

Takže jsem ho dal na přímých dvanáct, promázl olejíčkem na šicák, ale dost je slyšet hučení vzduchu a to mi dost ,,vadí"!!!

Pak jsem přidal další větráček (malinkatý) na nějáký druhý CPU na MB asi to bude CPU grafiky, je na tom chladič zhruba jako u PENTIA I.. Taky sem ho promázl a na 12V

Nakonec jsem přidal větrák ze starého zdroje, ze vnitř PC, zepředu, pod disketovku.. A kvůly tomu jsem musel zlikvidovat kovový šuflík, který tam byl na HDD ,,na vejšku" a HDD jsem veměstnal pod disketovku.. Taky jsem ten věrák promázl a napojil na 12V

Mimo jiné jsem sundal chladič CPU, a smyl z chladiče a i CPU ,,ředidlem" starý a stvrdlý teplovodivý tmel, a nanesl nový.. Zrovnatak na jsem udělal i s tím druhým chladičem, který si myslím, že je na ,,grafiku"..

a FURT SANDRA HLÁSÍ 68 STUPNŮ!!!!!

Kdy se konečně dovím ,,pravé" hodnoty :)??
robo

#37 Příspěvek od robo »

pokud jsi nechal bezet ten ventos na 12V a teplota je podle programu stejná, tak ti asi nezbývá nic jiného nez někam na chladič, co nejblíže k procaku instalovat cidlo meraku teploty. a sledovat. teplovodní pasta je správně nanesena. chladič sedí na procesoru dobre?
p32

#38 Příspěvek od p32 »

Nebo by stačilo ověřit si, co vlastně měří. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“