Kamera z mobilu

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
fouli1

#16 Příspěvek od fouli1 »

medulin píše:
mat100 píše:Potřeboval by jsi driver a spoustu dalších věcí. Navrhnutí takového zařízení už chce sakra znalosti.

třeba tento že http://tools.rebel-it.com.au/ipc-1002/vc0568_1001.1_en_detailed.pdf :wink:

Uf, co z toho vybrat? Angličtina není zrovna můj jazyk, takže přeložit vše nebo jen nějakou pasáž? Ale asi vše,že?
hafca

#17 Příspěvek od hafca »

rnbw píše:
hafca píše:Střeva jsou stejná a rozdíl ve videu nepoznáš.

Omyl, tie kamery nemaju (okrem vzhladu) nic spolocne. Vnutri je to uplne ine - a tie kopie existuju rozne, kazda je ina. Jednu som mal v rukach - z vyroby bola vadna RAM. Nabijanie Li-Ion clanku bez riadenia, len cez odpor...

Existuje jich sice několik klonů, ale v zásadě je to pořád jedno a to samé. Stejný objektiv, většinou i čipová sada, jen deska má jiné rozložení součástek, jiná bývá barva signalizačních LED a drobné rozdíly ve firmware. A to většinou jen v nastavení času a datumu. Rozhodně mezi nimi není vzhledem k ceně destinásobný kvalitativní rozdíl.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Habesan »

To jsou dobrovolní hasiči, že? Hasí jen, když se jim chce.
fouli1 píše:Angličtina není zrovna můj jazyk
Hrozně mě to mrzí, ale neznalost angličtiny je pro moderní elektroniku fatální. Až převládne čínština, bude hůř.

Kdysi jsem se zajímal o kamerku z Nokia3100c, narazil jsem na takové pojmy, až mi z toho šla hlava kolem. Např.:
SMIA 1.0 CCP2 Specification version 1.0
STV0984N
fouli1

#19 Příspěvek od fouli1 »

Máš něco proti dobrovolným hasičům?

Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána.Viz PRAVIDLA, odst.14b)
Hill
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Habesan »

A to je jediné, co sis z toho vzal?
Podíval ses alespoň na ta pdf???

Také doporučuji podívat se na: CPKB.org K750i.
Případně: Sony Ericsson W710i Camera Module Assembly (KNC201 Markings Containing OmniVision OV2640 CIS) Module Cross Section Analysis.
fouli1

#21 Příspěvek od fouli1 »

Samozdřejmě že podíval a děkuju.

Jinak nejsou všichni dobráci stejný...Sám pracuju u HZS a ve volnu ještě chodím sloužit k dobrákům a pokud bys chtěl k tomuto tématu dobatovat, myslím že sem se to nehodí.

A ještě jednou díky za návody
ZvedavyHonza

#22 Příspěvek od ZvedavyHonza »

Zdravím všechny profíky i amatéry bastlíře.
S obdobným se trápím také. Rozhodil jsem mobil SAMSUNG - SGH-D410
na díly a vyndal z něj kameru (více na: https://onedrive.live.com/redir?resid=8 ... CB5%214367 ) V domnění, že bude primitivně jednoduché kameru "nějak připojit" jsem zjistil, že nebude.
Mám takovou vizi, chtěl bych si vytvořit vlastnoručně a podle sebe sledovací/hlídací video zařízení z této kamerky. Ovšem, jak jsem zjistil, nejsem jediný. Jenže, při hledání informací, které by mne přiblížily k řešení jsem takříkajíc pohořel. Na internetu neexistuje ani základní popis funkcí natož pak nějaké schéma této kamerky. Tedy aspoň mě se je nepovedlo najít. Tak snad kdyby měl někdo opravdu správné informace nebo radu, jak s tím dál naložit, prosím, projevte se.
Jde mi o serióznost.
Hlášky typu:
"vem ji do ruky, udělej tři kroky, polož na zem a dupni na ni" nebo "přistup ke kanalizační mříži, pusť kameru do jednoho z otvorů a počítej jak dlouho bude trvat, než dopadne na dno" ... naprosto odmítám.
mi-ro

#23 Příspěvek od mi-ro »

Seriozně ti můžu sdělit, že kamera z mobilu má s kamerou kterou by jste potřebovali společného jen snímací čip a název kamera. V mobilu nejsou rozkladové obvody. Tedy řádkový a snímkový jako v TV kameře. To by bylo teoreticky možné ke snímači dobastlit ale složitost a cena bude vzhledem k cenám hotových kamer neúměrná.
..to bude jen ňákej odpůrek
ZvedavyHonza

#24 Příspěvek od ZvedavyHonza »

Mi-ro:
Hm. Takže ta hláška o kanalizační mříži asi nebude až tak od věci. Děkuju za odpověď.
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

Ta kamera bude len CMOS snimac a vsetko spracovanie dat robi procesor mobilu, ktory ma interface na pripojenie takychto kamier.
mi-ro

#26 Příspěvek od mi-ro »

Je to škoda že se ty mini kamerky nedají využít ale bohužel je to tak. Kdyby to nějak JEDNODUŠE fungovalo, byl by dostatečný a stálý přísun materiálu z vyhozených mobilů, tabletů.
..to bude jen ňákej odpůrek
mihal

#27 Příspěvek od mihal »

Zásadný problém u týchto kamier je potreba videoprocesoru, aby bolo možné z megapixelovej kamery dostat použitelný formát. Niekde to tu už bolo popisované.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Habesan »

Jo, v tomhle vlákně.

Pánové, pánové, pánové...
Mám chuť použít vulgární výraz označující pánská přirození.

Jediné co hodnotím kladně, je že ZvedavyHonza využil stávající vlákno, nezaložil další (už je jich asi pět).
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
ZvedavyHonza

#29 Příspěvek od ZvedavyHonza »

Osobně - nic proti nikomu. Každý má nějaký názor a právo ho mít.
Ptám se, když něco nevím nebo tomu nerozumím. Možná to může někomu přiapadat divné. Jsem zvědavý.

Takže, chápu-li všechny informace na můj dotaz. Samotná minikamera z mobilního tlf. je vlastně pouze jakýsi člen s reakcí na světlo. Obrazně řečeno. K vyhodnocení a zobrazení snímaného objektu, je zapotřebí dalších komponent, které následně provedou diagnostiku, propočet a následné zobrazení pro nějakou zobrazovací jednotku.
Možná jsem trošku pomalejší, ale ta rekapitulace je pro ujištění, že jsem vše pochopil dobře (tedy aspoň za 3).

Zajímá mne tedy následující. Jestliže se jedná pouze o snímací čip (tomu rozumím), pak není (resp. by neměl být) větší problém tohoto dílu využít třeba k opravě externí (USB) webkamery. Prosím, schopnosti rozlišení, efektivitu a použití nechte stranou. Jedná se mi čistě pouze o teoretickou stránku věci.
Nejsem totiž člověk typu - "Tak to zapnem a hin sa hukáže..." se mnou se nesejdete na očním ani na popáleninovém oddělení Fakultní nemocnice. Nic ve zlém.
rnbw

#30 Příspěvek od rnbw »

Ano, aj vo webkamere je podobny cip. A potom je tam druhy, ktory obraz spracuje a prenesie cez USB. Problem je akurat v tom, ze tych CCD a CMOS snimacov je milion typov s roznymi parametrami.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“