zdravim! mam doma tv ovp a uz mi dochadza trpezlivost.tv sa sprava takto:po zapnuti nabehne tv ale iba zvuk obrazovka je tmava. po merani som zistil ze napatia sedia podla schemy.po pridani ug2 je vydiet obraz no bez jasu.zhavenie ide.osd txt funkcne.videoprocesor tda8840 bol odskusany v inom tv,tak isto aj obrazovka ok.mne sa zda ako keby boli zavrete rgb.na obrazovke rgb je 180v kde moze byt podla vas chyba? stymto som sa este nestretol.dakujem za vsetky nazory.
este to chcem spresnit ze ked nastavim ug2 na tych 290v to je tak optimal ta nevidno ani osd,cislo programu.az ked sa zdvihne ug2 vtedi vidiet obraz aj osd.
zdravim! prisiel som na to ze doska obrazovky je ok. signalovy procesor tda8840 ok procesor sda5255 ok pamat 24c08 ok napatia sedia studenak ziaden prerusena cesticka ziadna po nahlom zapnuti a vypnuti blikne obrazovka a potom tma zvuk ide. ma niekto napad? ? ? od vtedy som uz spravil 3 telky a stouto nie a nie sa pohnut....ak ma niekto haldu skusenosti prijmem rad! dikes tibi.
zavada sa vyriesila po odmerani diodi v ARZB 1n4148 neveril som ze by mohla byt zla pretoze som ju meral v doske ale potom mi dal ELKO chrobaka do hlavy a tak som ju vybral a odmeral,bola priepustna v oboch smeroch.zrejme prerazilo vn trafo preto ze uz bolo menene predomnou niekym.ten tv stal rok potom mi ho priniesli na opravu. ELKO vdaka za radu!