Dobrý večer chtěla bych s etady poradit,zda mi někdo poradí ohledně váhy co by se s ní dalo udělat a zda by jí šlo popřípadě opravit nějakým způsobem.Problém je v tom,že když se na ni sama zvážím třebas pět krát za sebou tak mi ukáže pokaždé jinou hmotnost.Jednou mám 54kg a hned podruhé třebas 57 a pak zase hned 52kg.Je to digitální váhy značky Soehnle a takovým červeně svítícím displejem a začala takhle blbnou poté co u nás byla na návštěvě sestřenice se svou 15letou dcerou a tak se na váze vážila a různě se na ní pohupovala a váhu rozhoupávala tak,že na displeji chvíli vážila 48kg a chvilkama přitom pohupování měla i přes 90kg,zkrátka pubertačka a zkoušela kolik ukáže váha nejvíce.A tedkom mi takhle začala ukazovat nesmysly.
Asi vás zklamu = pokud je to systém s tenzometrem, tak nejspíše bude po ní a její oprava je bohužel dost nerentabilní.
Podobné téma se tu už řešilo několikrát, viz třeba www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Foru ... ht=soehnle
.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
Myslím, že jeden výsledek by se i z tohoto "případu" dal vytřískat - strhnout cenu za new váhu pubertální hopsalce z kapesnýho a tu vadnou jí věnovat - jako připomínku "hříšku nerozvážnosti". Bohužel se musím přiklonit ke Killroyově názoru, že za přijatelnou cenu je váha neopravitelná. Bylo mi možná reálné provést novou kalibraci tenzometru a převodníku, jenže to by na to musel mít prodejce dostupný servis s potřebným vybavením - a vzhledem k výrobě situované kamsi do východní Asie je takový požadavek hodně ulítnutá sci-fi...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!