Hledám někoho, kdo mi vyrobí indukční nebo opto čidla

Jestliže poptáváte nebo hledáte osobu(y) k vyřešení nějakého problému, popř. nabízíte SERIÓZNÍ zaměstnání související s elektronikou.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mr-tomas

Hledám někoho, kdo mi vyrobí indukční nebo opto čidla

#1 Příspěvek od mr-tomas »

Potřeboval bych jestli by mi za úplatu nějaký elektrokutil nevyrobil čidla na podavač střel a nábojnic. Prostě když se mi naplní trubka, aby to vyplo feeder(zásobník). Něco na bázi indukce nebo optočidla. Mám to teď na mikrospínače, ale poměrně rychle mi odcházej kvůli vypálenejm kontaktům. Předem děkuji za nabídky. Email: zavazicka@seznam.cz mobil. 602213272
Banda

#2 Příspěvek od Banda »

Hodilo by se ještě napsat, o který region se jedná, kvůli osobnímu předání, popřípadně odzkoušení.
mr-tomas

#3 Příspěvek od mr-tomas »

Omlouvám se, takže lokalita nejlépe Praha, ale není problém i dále.
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

A to je takovej problém ty mikrospínače "posílit" nějakým výkonovějším spínačem??? A myslím že je skoro jedno, jestli to bude "jen" tranzistor, nebo celý SSRko, případně nějaký elmagnet = relé...!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rezis

#5 Příspěvek od rezis »

Trochu mimo téma. Co přebíjíš?
Internet - metla lidstva
mr-tomas

#6 Příspěvek od mr-tomas »

Já elektronice nerozumim, cokoli se pokusim sám postavit, tak pak většinou nefunguje (často bez zjevného důvodu), proto jsem vlastní pokusy vzdal a radši za to někomu zaplatím.
mr-tomas

#7 Příspěvek od mr-tomas »

rezis: Všechno od pistolovejch, revolverovejch, puškovejch po brokový. :wink:
rezis

#8 Příspěvek od rezis »

Takže víceoperační lis. Na kolik vyjde přebíjené .40 S&W
U nového střeliva mi ta cena přijde dost mimo.
Internet - metla lidstva
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Já se vrátím od aplikované balistiky zpátky k elektrice - předpokládám, že ty mikrospínače mají za úkol sepnout/vypnout nějaký ten výkonový člen - motorek, elektromagnetický ventil a tak podobně. Můžeš sem hodit, o jak výkonné mechanismy se jedná = jaké napětí a proud mají jako pracovní??

Protože pak by se dalo poměrně jednoduše i málo znalému poradit stylem "hele, kup si tohle a zapoj to takhle" - a bude to běhat i bez spékání kontaktů na mikrospínačích...
Jinak pušnýmu prachu a všem píšťalkám, co když zahrajou, tak zní štěkot a vzduchem bzučej olověný sršáni, fandím taky... :lol: :lol: :lol: akorát já mám radši 9x21 Para...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
mr-tomas

#10 Příspěvek od mr-tomas »

rezis: pokud si člověk odlejvá i střely tak 40SW přijde tak na 1,50Kč. Pokud je kupuje tak se dá k tomu střela pořídit od 1-3 korun
mr-tomas

#11 Příspěvek od mr-tomas »

EKKAR: mikrospínač přerušuje napájení motorku na kterém je napsáno 120V a 0,5A. Mikrospínač je na 5A a za den udělá i 20tis cyklů.
Jo a nejlepší je 500SW a hned po ní 12GA :D
EKKAR

#12 Příspěvek od EKKAR »

Hm, jsme doma - skoro. Ten motorek je stejnosměrnej nebo střídavej? Protože i když je tam trvale jen 0,5A, při rozběhu ten motorek bere určitě víc proudu a při vypínání se "díky" indukčnosti vinutí určitě mezi kontakty natahuje oblouk. Mikrospínač skoro určitě není stavěný na trvalé spínání indukční zátěže, takže bych volil za ten mikrospínač připojit nějaký tranzistor napájený zdrojem o malém bezpečném napětí, aby samotným mikrospínačem teklo jen pár mA - a tranzistorem spínat relé/stykač, přímo konstruovaný pro napětí/proud motorku. Nějakou kačku to bude stát, ale vznikne idiotensichr zapojení, který Tě přežije. Uvažuju například o nějakém 24V zapojení - na toto napětí brané jako ovládací se dají běžně koupit i stykače shopné spínat i mnohem větší zátěže...
mr-tomas

#13 Příspěvek od mr-tomas »

ten motor na 120V střídavejch, přes ten mikrospínač napřímo, takže jen jeden obvod.
EKKAR

#14 Příspěvek od EKKAR »

Jo, to jsem si myslel. Jestli najdeš někoho, kdo aspoň trochu rozumí elektrice, požádej ho o přepojení - ten mikrospínač aby spínal maximálně 0,1A a ne víc jak 24V, zbytek udělat přes relé/stykače nebo tranzistorovým spínacím stupněm a za něj relé/stykač. Optika nebo indukční čidla netřeba, ty mikrospínače to snímání zvládnou naprosto v pohodě i bez mechanických úprav - nesmějí ale zároveň fungovat jako výkonové spínače. Já jsem bohužel poněkud z ruky - jak vidíš v profilu... Sám to radši nedělej, přece jen tam už běhá poněkud více voltů, než aby to bylo zdravé dělat úplně bez zkušeností.
mr-tomas

#15 Příspěvek od mr-tomas »

Díky za info, možná kdybys mi sem hodil nějakej plánek na zapojení. S voltama problém nemám. Za mlada jsem dělal na zkušebně kde se zkoušely motory na 10kV a 220V mi promrskalo tolikrát že bych to ani nespočítal, ale i tak si to přesto nechám rád od někoho postavit.
Odpovědět

Zpět na „Poptávka služeb, nabídky zaměstnání“