Sítopředzes SWA 2000
Moderátor: Moderátoři
Sítopředzes SWA 2000
- Přílohy
-
IMG_0182.JPG- (96.25 KiB) Staženo 200 x
-
SWA2000b.png- (3.14 KiB) Staženo 205 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
mi-ro píše:Ty BC jsou pro nastavení klidovýho proudu nebo automatický řízení zisku?
Má to umět dálkový řízení zisku, ale kdo to kdy u nás použil ?
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby se to mělo automaticky přizpůsobit síle signálu z antény, tak tam jednak bude didodovej detektor, jednak to zahltí první FM stanice.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Proto jsem radši dával zesilovač až před rozbočovač signálu, tedy dál od antény, v jednom případě, o kterém jsem tu už kdysi psal, vyhověl předzesilovač 15-18dB v anténě a další zesilovač ca 14-16dB po 78 metrech kabelu před prvním rozbočením. Ale od té doby, co jede digitál, nemám zprávy, jestli to tam ještě používají, a co to dělá při změnách počasí. Přece jen analogovému signálu se dalo nějaké to rušení nebo slabá křížová modulace odpustit, digitál ji ale nesnáší...
No a třetí případ řízení zisku je u té zapouzdřené antény, co mám na balkóně (viz vlákno z konce srpna 2010). Anténa, k níž je dodáván zdroj 12V, je napájená přímo ze settopboxu napětím 5V, aby nevznikala křížová modulace v důsledku zahlcení silným signálem blízkého AP 464MHz - sice vestavěné zesilovače mají nějaké ty horní propusti, ale deska není stíněná, rušení se do ní dostává i bez připojených zářičů.
Anténa maká takto už přes rok a zkušenosti předčily moje očekávání. Skutečně v manuálu nekecají, zisk jí řídit lze.