ORAVA COLOR 452

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Tomikt

ORAVA COLOR 452

#1 Příspěvek od Tomikt »

zdravim vsechny, chtel bych poprosit o pomoc, pripadne radu,
mam tady oravu color 452( schema podobna s color 445), zavada - cykluje zdroj- ledka nesviti .
Predbezne jsem na to koukal, vytahl jsem konektor vychylovacek a zdroj najel, nicmene na krajnim pinu jsem nameril asi 148 V a ne 118 jak uvadi schema ...
Mam podezreni na BU508AF, jdu se na nej kouknout, ale ted pri cisteni desky jsem narazil na rozpadlou civku L403 (vedle VN trafa), je z ni oddelen celej ten plastovej vrsek s tim perkem perkem, takze z ni akorad zustal dutej valecek s vinutim ...mozna blbej dotaz tak me neukamenujte, idealni to s tou civkou asi nebude a bude se muset vymenit, ale muze to mit z hlediska funkcnosti nakej vlyv na funkci, kdyz se odstrani ostatni zavady , pripadne k cemu ta civka slouzi a co by to udelalo kdyby se nevymenila ? diky moc vsem za rady, mejte se .
Tomikt

#2 Příspěvek od Tomikt »

tak ted zrovna koukam do schematu za ta civka je pripojena k vychylovackam ...takze co to muze delat ? to cyklovani zdroje snad ne ze ? tam bude predpokladam jeste jinej problem..
Tomikt

#3 Příspěvek od Tomikt »

tak BU508 je v hajzlu, vymenim i ten kond v jeho bazi a pak se uvidi :)
miroja

#4 Příspěvek od miroja »

Neviem si presne vybavit schemu, ale ak si dobre spominam, cievka sluzi na nastavenie vodorovneho rozmeru obrazu. Stava sa, ze sa rozpadne, skus v nej zafixovat jadro napriklad PE taviacou pistolou tak, aby ti pri spravnom napajani RKS (scheme sa neda vzdy verit, pretoze je to zavisle aj od vyrobcu obrazovky) sedela sirka obrazu.
Tomikt

#5 Příspěvek od Tomikt »

miroja píše:Neviem si presne vybavit schemu, ale ak si dobre spominam, cievka sluzi na nastavenie vodorovneho rozmeru obrazu. Stava sa, ze sa rozpadne, skus v nej zafixovat jadro napriklad PE taviacou pistolou tak, aby ti pri spravnom napajani RKS (scheme sa neda vzdy verit, pretoze je to zavisle aj od vyrobcu obrazovky) sedela sirka obrazu.

ok, dakujem :D
Zbynek

#6 Příspěvek od Zbynek »

Ahoj.
Napětí 115V měř při odpojených vychylovačkách, ale při zatížení žárovkou 220V/60W (viz. předchozí dotazy).
Ve zdroji vyměň elyty 47M/16V a 1M a zkontroluj blokovací elyty 115V (2x 47M). První dva bývají vyschlé od tepla a druhé dva jsou následně namahány zvýšeným napětím a vyschnou taky. Napětí 115V pak není filtrované a špičky se dostanou až na BU. Ten pak odejde z důvodu přepětí .
Ahoj Zbyněk.
Tomikt

#7 Příspěvek od Tomikt »

diky vsem za rady, televize je opravena :o)))
Návštěvník

#8 Příspěvek od Návštěvník »

Ahoj.
Prozraď tedy kde byla ona chyba.
Zb.
Tomikt

#9 Příspěvek od Tomikt »

byl v haji kondik (220m) v bazi tranzistoru bu508 a taky jsem pro jistotu prepajel kontakty vn trafa, vypadalo to tam mozna na studenak.... televize bezi jak za mlada, sousedka bude mit radost :)
Návštěvník

#10 Příspěvek od Návštěvník »

Gratuluji k úspěšnému zvládnutí úkolu. Ale pozor na veselé sousedky. Drž se faunova hesla: "Co je v domě není pro mně".
Ahoj Zb.
Tomikt

#11 Příspěvek od Tomikt »

diky :o) normalne to cloveka potesi kdyz se neco povede!
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“