Prodlužka 230V, buben 4zásuvky

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sas

Prodlužka 230V, buben 4zásuvky

#1 Příspěvek od sas »

zdar
potrebuji poradit mel jsem v praci prodluzku buben 50m,manik jel zdviskou a nabral mi ho vidlema,zrovna ten stred kde jsou 4 zasuvky ,ty sou napadrt,chci tam dat jednoduchou zasuvku,problem je ze je tam nejaky tlacitko asi nejaka pojistka,musi tam byt :?: pripadne jak to zapojit .dik
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od AmarokCZ »

Tlačítko je tepelná pojistka, sloužící jako ochrana proti přetížení v případě, že je kabel smotán (a díky tomu špatně chlazen). Doporučil bych ji tam opět dát, nebo ji nedávat a myslet na to, že se smotaným kabelem není dobré na prodlužku dlouhodobě připojovat velkou zátěž.
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

Nedávno jsem to měl rozdělaný, to tlačítko je vratná tepelná pojistka, tuším s vypínací teplotou 65C. Já bych to PRO SEBE!! dal klidně bez tý pojistky. Beztak to vymyslel nějakej kokot z kaceláře EU. Pro cízího bych to tam raději nechal. Nevěřím, že to má nějaký ochranný efekt ele v případě jakýkoliv havárie, která s tím nebude souviset, přijde jiný kokot od policie a bude se opět tvářit jako když sežral Šalamounovo hovno.
..to bude jen ňákej odpůrek
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od AmarokCZ »

Ono záleží taky na kvalitě prodlužky. Pokud jsou dráty jen nějaké "tkaničky", tak je ta pojistka dobrá věc. U kabelu s dostatečným průřezem je to ale asi zbytečnost.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

V práci nám přesně takováto prodlužka začala jiskřit až vyhodila jističe. Tak jsme to s kolegou rozdělali a to byl neuvěřitelnej šmejd to vnitřní provedení. Dráty tak nějak nabodovaný na ty kontakty v zásuvkách, roztřepený konce, nijak neupevněný v tom bubnu, takže se to vytrhávalo, no děs. Když jsem to viděl, tak bych to doma ani nechtěl, musel bych to hned předělat. Ta tepelná pojistka tam byla taky, ale její funkce je spíš papírová, než reálná.
Honza_dy

#6 Příspěvek od Honza_dy »

Dovoluji si upozornit, že "v práci" musíš používat pouze výrobky s porhlášením o shodě. Čili v Tvém případě ji můžeš buď za stálého míchání nasypat do popelníce, nebo odnést domů a nakládat s ní dle libosti.
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Oldradio »

Snad ještě horší prodlužky, než z Číny, jsou z Polska.
sas

#8 Příspěvek od sas »

no nic dal jsem tam obyc koncovku,,jen musim pamatovat ze pri delsi a vetsi ztezi musim buben rozmotat :)
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od forbidden »

Po roce a půl? To ses probudil z kómatu? :lol:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“