Možná prodlužka, možná čínská elektronika?
Moderátor: Moderátoři
Možná prodlužka, možná čínská elektronika?
http://www.novinky.cz/krimi/248306-v-ho ... cicka.html
Někde okolo té TV to začalo. Dost surová daň za soudobou kvalitu spotřebky.
Stejně je mi divný, proč ten kluk nevzal to dítě k sobě na čerstvej vzduch, a matka která venčí psa potmě v pět ráno.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ano. To té roční holčičce asi nikdo neřekl, že při pískání má skočit z okna, když nikdo není doma.
Můj tenkrát roční kluk mohl být taky po smrti, když po hlavě skočil do jezírka. Díky mému (i když mírně podnapilému) dozoru byl okamžitě vyloven za zadek, otočen vzhůru nohama kvůli případnému vdechnutí vody a než se stačil pořádně rozbrečet, už byl zase suchej. Já jsem na tom byl potom trošku hůř, ale asi to k životu patří....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Je to panelák, tedy co zásuvka, to prodlužovačka, protože zásuvky někdo chytrý vyprojektoval převážně v místech, kam šňůry spotřebičů nedosáhnou a spotřebiče k nim efektivně blíž umístit lze málokdy. A, že prodlužovačky, které kdysi nebezpečí požáru jen zvyšovaly, ho už léta násobí, to pořád ještě ve všeobecnou známost nevstoupilo. Mimoto existují i další možné zdroje nebezpečí.
Počkal bych si proto na skutečnou oficiální zprávu. Bez reklamy na hlásiče.
Ty, když jsou v pořádku, jen zmírňují následky, vzniku požáru však stejně nezabrání. Na to by se muselo jinak.
nakonec se z toho vyklube hadr polozeny na TV.
jenze lidi nepochopi, ze jistice a chranice jsou nahovno kdyz si v prime (dnes albert) koupi prodluzovacku za 29kc ktera ma v sobe 0.25 AL a papirovou izolaci fungujici jako chlazeni.
jednou sem byl u znamych, a slysel jsem zase jake mam doma elektroprasarny... tak sem se ho zeptal proc ma on prasackou prodluzovacku od tamanu... (pozna se to ze je strasne mekkej nebo strasne tvrdej kabel)
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
rnbw píše:Niekto si predlzovacky robi tiez sam. Akurat z dvojlinky, nebude predsa kupovat tie predrazene smejdy, ked ma vsetko doma. ...
Nediv se, dost lidí to řeší jako můj bývalý soused. Ještě když jsem prodával elektromateriál přišel a chtěj dvojlinku. Ptám se jak silnou nebo na co to má být. Chci nějakou slabou, na 1mm² pravil, že je moc tlustá. Až 0.5mm² mu přišla celkem dobrá. Chtěl jí 10m a tak jsem se zeptal na co to má. Pravil, je to jen na prodlužovák. Na mojí poznámku, že ho to zabije suše odvětil že to má pro starou k žehličce a že to určitě bude stačit. A musím říct, zdaleka nebyl jediný kdo si nechtěl nechat poradit.
Vím, že se to tak dřív dělalo, taky jsem pár starých dvojžilových prodlužovaček a přívodů k přístrojům(třídy I) doma objevil(po předchozích generacích), ale všechno letělo z domu velmi rychle.