Aktivace scart vstupu

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pmmmp

Aktivace scart vstupu

#1 Příspěvek od pmmmp »

Nevedel by mi nekdo prosim poradit ? :
video z pocitace mam pres komponentni vystup priveden do scartu v TV. do druheho scartu mam pripojene video. Kdys video zapnu, TV se automaticky prepne na video, kdys video vypnu, tv se prepne zpet na TV... podobne bych chtel realizovat i s PC tj. kdys PC zapnu, aby TV automaticky zobrazovala videosignal z daneho scartu. Potrebuji vedet jakym zpusobem posila video informaci ze je on/off, jedna se o nejaky komunikacni protokol, ci se jen privede trvaly signal na nejaky pin scartu? Nevite jestli je to nekde popsano nebo o nejake diskuzi, nasel jsem jen popisky vyvodu bez dalsich informaci... Predem dekuji.
bumbo

scart

#2 Příspěvek od bumbo »

Je potřeba na scart pin8 přivest +12V.To je přepínací napětí.
pmmmp

#3 Příspěvek od pmmmp »

Velice dekuji, zkusim to. Puvodne jsem si myslel ze pin 8 slouzi k prepinani videoformatu 4:3/16:9.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

O přepínání formátu se stará v TVP procesor. Jestli to rozpozná podle jiných znaků. Scart se na tom může podílet jen tehdy, když je v něm vyvedená sběrnice a připojený přístroj by si toi přepnutí vynutil po ní.

Pin 8 od vzniku scartu je určený k prostému přepnutí na vnější zdroj signálu napětím +9 až +12V.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“